Atentie la zapada si gheata de pe acoperisuri!

Odata cu incalzirea vremii, se dezgheata incet, incet si zapada de pe acoperisuri, dar si acei turturi de gheata care s-au format la acoperisurile caselor sau ale blocurilor mansardate.

Aceasta problema, aparent fara importanta pentru proprietarii de spatii comerciale si pentru proprietarii de apartamente, poate avea consecinte foarte grave, trecatorii putand fi raniti de cantitatea mare de zapada ce cade.

Municipalitatea nu este straina de aceste situatii, trecatorii revoltati ca au fost raniti de gheata venind sa reclame la primarie ceea ce li s-a intamplat, facand chiar vinovata Primaria de situatia de fapt. In realitate, responsabilitatea curatarii acoperisurilor de zapada si turturi de gheata revine proprietarilor de spatii comerciale si proprietarilor de apartamente.

"La inceputul fiecarei ierni, noi trimitem atat agentilor economici, cat si asociatiilor de proprietari, adrese prin care ii informam cu privire la obligatiile pe care le au pe timp de iarna. Printre aceste obligatii una este curatarea trotuarelor din fata spatiilor comerciale sau din fata sediilor asociatiilor, sau a scarilor de bloc, dar o obligatie este curatarea turturilor de gheata de pe acoperis, intrucat pot prezenta pericole destul de importante pentru trecatorii din zona. Cei care nu se conformeaza isi asuma un anumit risc, si in momentul in care s-ar intampla un accident, normal ca proprietarii acelor spatii vor si raspunde", a spus Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani.

Problema turturilor de gheata de pe sarpante nu ar exista daca ar fi respectate autorizatiile de constructii pentru sarpante, intrucat, in acele autorizatii, este prevazut ca sarpantele sa aiba burlane pana la nivelul solului.

"Daca s-ar respecta aceste autorizatii nu ar mai exista turturi de gheata la sarpante. Eu le recomand si proprietarilor sa aiba grija, dar si trecatorilor, ca atunci cand trec pe sub un bloc sa fie atenti. Intr-adevar, oamenii nu pot sa se suie pe acoperis sa dea zapada jos, dar cu un bat mai lung pot indeparta turturii de gheata, o data la doua zile, spun asta din propria experienta, ca am stat la etajul IV, si avem sarpanta unde se formau astfel de turturi, si ii dadeam jos cu un bat. Am avut cazuri de genul asta si iernile trecute, dar pana acum, din fericire, nu am inregistrat nicio sesizare", a conchis viceprimarul Florin Ghiorghita.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se prăbușește „împărăția laptelui”. Seceta, scumpirile și munca plătită în bătaie de joc adâncesc sărăcia în ruralul din Botoșani!

astăzi, 11:15

Sunt comunități rurale în România care trăiesc exclusiv din creșterea animalelor. În județul Botoșani, de exemplu, există o tradiție aparte a creșterii vacilor de lapte. Sat...

O biserică din Botoșani intră în sărbătoare, programul manifestărilor religioase! (Foto)

astăzi, 10:48

Biserica Vovidenia din Botoșani își serbează hramul pe data de 21 noiembrie. Programul liturgic începe pe data de 20 cu o procesiune cu Sfintele Moaște din patrimoniul Bisericii și a...

Un bărbat din Botoșani a ajuns la spital după o ceartă cu soția, ce i-a recomandat medicul!

astăzi, 10:15

Incident mai puțin obișnuit într-un cuplu din Botoșani. Un bărbat de 63 de ani a ajuns la spital cu răni în zona genitală, și le-a povestit medicilor că soția i le-a provocat...