Atenţie! Există infecţii uşoare care duc la septicemie!

Septicemia este o problemă de sănătate extrem de gravă, care apare în urma unei infecÈ›ii. Vezi ce boli uÈ™oare pot duce la o astfel de situaÈ›ie.

De obicei, septicemia este cauzată de infecÈ›ii bacteriene, însă sunt situaÈ›ii când apare È™i în alte cazuri. InfecÈ›ia poate apărea oriunde în organism, iar de acolo, agenÈ›ii patogeni pătrund în sânge.

Septicemia poate apărea în urma unor probleme aparent banale, precum un genunchi zgâriat sau o rană la cuticule, sau din cauza unor boli grave, precum pneumonia sau meningita, potrivit webmd.com, citat de Unica.ro. Apendicita È™i infecÈ›ia urinară netratate la timp duc, de asemenea, la septicemie.

Oricine poate face septicemie, însă sunt mai expuÈ™i oamenii care au un sistem imunitar slăbit, bebeluÈ™ii, bătrânii cu boli cronice, oamenii care tocmai au suferit operaÈ›ii sau diabeticii.

Simptomele septicemiei

Septicemia are numeroase simptome, depinzând de locul în care apare infecÈ›ia. Confuzia sau accelerarea respiraÈ›iei este un prim semn de infecÈ›ie a sângelui. Pot apărea, de asemenea, È™i febra sau frisoanele, puls rapid, greață È™i vomă, diaree, o reducere a volumului de urină, pete roÈ™ii pe piele. În astfel de cazuri, vizita la medic este obligatorie. DeÈ™i septicemia este o problemă de sănătate destul de rară, poate duce la moarte, iar tratamentul imediat este absolut necesar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

astăzi, 20:00

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienÅ£e pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancÅ£iuni contravenÈ›ionale, din care 2 avertismente È™i 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

astăzi, 19:20

Prin excepÈ›ie de la prevederile art. 21, 27 È™i 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale È™i întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcÈ›io...

Ziua Internațională a Educației, sărbătorită de preșcolarii unei grădinițe din Botoșani! (foto)

astăzi, 18:40

Activitățile desfășurate au fost  variate È™i atractive, cu teme specifice: „Împreună pentru educaÈ›ie”, „La mulÈ›i ani, dragi educatoare!”, „GrădiniÈ›a-...