Astazi, elevii din clasele a VII-a si a VIII-a sustin teza la matematica

Astazi, elevii din clasele a VII-a si a VIII-a sustin teza la matematica
Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamant Preuniversitar (CNCEIP) a organizat 1.064 centre de comunicare. Acestea vor prelua si distribui, in cele 8.302 scoli, variantele de subiecte extrase la nivelul MECT, de Comisia Nationala special desemnata in acest sens.

"La nivelul judetului Botosani sustin teza cu subiect unic aproximativ 11.000 de elevi. La clasa a VII-a sunt inscrisi pentru aceasta teza 5.160 de elevi, in timp ce 5.253 de elevi sunt de clasa a VIII-a", a declarat Daniela Biolan, inspector scolar general adjunct la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean.

Extragerea variantei de subiect din cele 10 posibile este programata la ora 10.00, la sediul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, in prezenta Comisiei Nationale de Organizare. In intervalul orar imediat urmator centrele de comunicare vor prelua, decripta si multiplica variantele de subiect. Acestea trebuie distribuite catre unitatile de invatamant pana la ora 11.30.

Durata fiecarei teze cu subiect unic este de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev (ora 12.00). Subiectele sunt elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei, in conformitate cu temele selectate din programa scolara si comunicate scolilor.

Evaluarea in sesiunile de teze unice din anul scolar 2008 2009 presupune ca fiecare lucrare sa fie corectata de doi profesori: unul dintre acestia este profesorul de specialitate care a predat la clasa (care va corecta lucrarile in scoala), iar celalalt, un profesor evaluator din centrul de evaluare, extern unitatii de invatamant de la care provine teza.

Durata activitatii de evaluare este de maximum 3 zile pentru fiecare scoala, inclusiv ziua in care s-a sustinut proba, iar in centrele de evaluare, de cel mult 4 zile.

Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza, impreuna cu elevii, in prima ora de clasa dupa primirea rezultatelor de la centrul de evaluare, tezele si rezultatele obtinute la acestea. In urma acestei analize, elevii pot depune eventualele contestatii la comisia din unitatea de invatamant.

Contestatia, semnata de elev si deparinte/tutore legal instituit, se depune la comisia din unitatea de invatamant, in cel mult sapte zile de la data primirii in scoala a rezultatelor din centrul de evaluare.

Baremul de evaluare pentru fiecare subiect se elaboreaza in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar si se posteaza pe http://subiecte2008.edu.ro, dupa desfasurarea probei.

Urmatoarea teza cu subiect unic pentru acest semestru va fi sustinuta doar de elevii din clasele a VIII-a si va avea loc, in 16 decembrie, la istorie sau geografie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
23

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
95

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
121

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...