Astazi, elevii din clasele a VII-a si a VIII-a sustin teza la matematica

Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamant Preuniversitar (CNCEIP) a organizat 1.064 centre de comunicare. Acestea vor prelua si distribui, in cele 8.302 scoli, variantele de subiecte extrase la nivelul MECT, de Comisia Nationala special desemnata in acest sens.

"La nivelul judetului Botosani sustin teza cu subiect unic aproximativ 11.000 de elevi. La clasa a VII-a sunt inscrisi pentru aceasta teza 5.160 de elevi, in timp ce 5.253 de elevi sunt de clasa a VIII-a", a declarat Daniela Biolan, inspector scolar general adjunct la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean.

Extragerea variantei de subiect din cele 10 posibile este programata la ora 10.00, la sediul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, in prezenta Comisiei Nationale de Organizare. In intervalul orar imediat urmator centrele de comunicare vor prelua, decripta si multiplica variantele de subiect. Acestea trebuie distribuite catre unitatile de invatamant pana la ora 11.30.

Durata fiecarei teze cu subiect unic este de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev (ora 12.00). Subiectele sunt elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei, in conformitate cu temele selectate din programa scolara si comunicate scolilor.

Evaluarea in sesiunile de teze unice din anul scolar 2008 2009 presupune ca fiecare lucrare sa fie corectata de doi profesori: unul dintre acestia este profesorul de specialitate care a predat la clasa (care va corecta lucrarile in scoala), iar celalalt, un profesor evaluator din centrul de evaluare, extern unitatii de invatamant de la care provine teza.

Durata activitatii de evaluare este de maximum 3 zile pentru fiecare scoala, inclusiv ziua in care s-a sustinut proba, iar in centrele de evaluare, de cel mult 4 zile.

Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza, impreuna cu elevii, in prima ora de clasa dupa primirea rezultatelor de la centrul de evaluare, tezele si rezultatele obtinute la acestea. In urma acestei analize, elevii pot depune eventualele contestatii la comisia din unitatea de invatamant.

Contestatia, semnata de elev si deparinte/tutore legal instituit, se depune la comisia din unitatea de invatamant, in cel mult sapte zile de la data primirii in scoala a rezultatelor din centrul de evaluare.

Baremul de evaluare pentru fiecare subiect se elaboreaza in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar si se posteaza pe http://subiecte2008.edu.ro, dupa desfasurarea probei.

Urmatoarea teza cu subiect unic pentru acest semestru va fi sustinuta doar de elevii din clasele a VIII-a si va avea loc, in 16 decembrie, la istorie sau geografie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean de 52 de ani își va petrece următorii 13 ani în închisoare, pentru ce a fost reținut bărbatul!

astăzi, 10:35

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - Compartimentul Urmăriri au identificat un bărbat, de 52 de ani, din comuna Stăuceni, pe numele căruia era emis un mandat de executa...

Un profesor universitar denunță ”examene pe ochi frumoși”. „Decanul mi-a cerut să ajut o studentă din Dorohoi!”

astăzi, 10:23

Avocatul susține că a fost reclamat și sancționat la presiunea fostului decan al Facultății de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, ca...

Mircea Magdalena, candidat PSD Parlament: „O guvernare social-democrată e garanția dezvoltării Botoșaniului și întoarcerii tinerilor”!

astăzi, 10:15

Candidatul social-democrat pentru Camera Deputaților a anunțat, joi, 14 noiembrie, o parte dintre cele mai importante măsuri pe care PSD le va implementa de anul viitor dacă va ajunge la guve...