Asociatiile de proprietari la control!

Asociatiile de proprietari la control!

 FLORIN GHIORGHITA  

GHIORGHITA: "Termica este una dintre putinele societati din tara care nu-si factureaza si nu-si incaseaza in mod direct un serviciu prestat catre populatie".

16 asociatii de proprietari risca amenzi usturatoare, daca nu respecta Hotararea de Consiliu Local privind facturarea si incasarea individuala a energiei termice livrata populatiei de catre Termica.

Potrivit unei Hotarari de Consiliu Local al municipiului Botosani, pana la data de 1 septembrie 2009, absolut toate asociatiile de proprietari ar fi trebuit sa predea acea facturare si incasare individuala catre Termica.

"Sunt 16 asociatii de proprietari care refuza sa faca acest lucru din varii motive, precum faptul ca presedintele asociatiei, comitetul, administratorul contabil isi vor pierde principala sursa de finantare pentru salarii, acesti presedinti si administratori contabili probabil nu sunt in stare sa furnizeze si sa incheie acea cheie de predare a datoriilor catre Termica, pentru ca o parte dintre ei ori au refuzat facturarea penalitatilor ori facturarea cotelor comune la fiecare asociatie sau proprietar", a declarat Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani.

Totodata, edilul a mai spus ca o asociatie de proprietari, daca pierde din mana aceasta sursa de finantare, nu-si mai poate justifica foarte mult activitatea.

Cele 16 asociatii de proprietari care nu au semnat pana in prezent aceste protocoale de predare-primire sunt asociatiile de proprietari nr. 1, 5, 6, 7, 15, 16, 19, 22, 29, 33, 48, 52, 53, 60, 61 si 63.

"Termica este una dintre putinele societati din tara care nu-si factureaza si nu-si incaseaza in mod direct un serviciu prestat catre populatie. In momentul in care apar intermediari, imediat apar si costuri suplimentare si intarzieri la plata", a precizat viceprimarul.

Municipalitatea a luat deja atitudine vizavi de cele 16 asociatii de proprietari, in sensul ca, incepand de luni, compartimentul de control din cadrul Primariei Botosani va merge la acele asociatii de proprietari, iar presedintii care vor refuza sa puna in aplicare Hotararea de CL vor primi amenzi cuprinse intre 500 si 3000 lei. De asemenea, conform celor spuse de Florin Ghiorghita, administratorilor contabili care vor refuza sa semneze aceste protocoale de predare-primire li se va retrage atestatul de administrator-contabil.

"Totodata, in luna martie se va face acea reautorizare pentru administratorii contabili, intrucat ea a fost facuta in baza Legii 540, o lege veche, iar in baza legii 325 trebuie facuta o alta reautorizare a acestor administratori-contabili, iar cei care nu au lucrat conform legii bineinteles ca nu-si vor mai primi atestatul", a conchis viceprimarul Florin Ghiorghita.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
141

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
228

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
491

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...