ANAF modifica din oficiu trecerea la impozitul pe profit, pentru microintreprinderi

Pentru a evita aglomeratia la unitatile fiscale, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a emis un ordin potrivit caruia organele fiscale vor modifica, din oficiu, vectorul fiscal pentru contribuabilii platitori pana la 31 decembrie 2009 de impozit pe venitul microintreprinderilor, si care, in prezent devin platitori de impozit pe profit.

Contribuabilii platitori pana la 31 decembrie 2009 de impozit pe venitul microintreprinderilor devin, incepand cu luna ianuarie 2010, platitori de impozit pe profit.

In aceste conditii, pentru a evita aglomeratia la unitatile fiscale, presedintele ANAF a emis un ordin, potrivit caruia organele fiscale vor modifica, din oficiu, vectorul fiscal pentru contribuabilii aflati in prezent in aceasta situatie.

Conform Codului de Procedura Fiscala si urmare a modificarii regimului de impozitare, aceasta categorie de contribuabili are obligatia depunerii la organul fiscal a declaratiei de mentiuni 010.

Ca urmare, contribuabilii inregistrati in evidentele fiscale, la 31.12.2009 ca platitori de impozit pe venitul microintreprinderilor nu trebuie sa se prezinte la organul fiscal competent pentru depunerea declaratiei de mentiuni 010.

Totodata, incepand cu anul 2010 acesti contribuabili nu mai beneficiaza de derogarea privind declararea si plata trimestriala a impozitelor si contributiilor aferente veniturilor din salarii, acestea urmand sa fie declarate si platite lunar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
276

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
293

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
1222

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând școala din ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să...