Aripi deschise, la a sasea editie!

Aripi deschise, la a sasea editie!

 Viorica Afrasinei  

Teatrul Mihai Eminescu din Botosani va fi vineri, 23 ianuarie, gazda celei de-a sasea editii a Concursului de Poezie pentru liceeni Aripi deschise, cu incepere de la ora 17.30.

La manifestare sunt asteptati elevi, parinti, profesori, politicieni si alte oficialitati locale.

Juriul, alcatuit din profesorul Dumitru Tiganiuc (presedinte), scriitorul Gellu Dorian si poeta Maria Baciu, alaturi de seful Centrului de Creatie, Ion Ilie, fosta sefa a Directiei Judetene de Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural, Dana Pietraru, inspectorul educativ de la Inspectoratul Scolar Judetean, Daniel Botezatu, precum si initiatoarea concursului, Viorica Afrasinei, a selectat lucrari din 437 de poezii trimise de 108 elevi, din 22 licee, 4 fiind din Suceava.

Au fost selectati 36 elevi pentru Antologia de poezie Aripi deschise, cu 137 de poezii. Va fi un spectacol in care isi vor da concursul si actori care vor recita din creatiile laureatilor. Ca invitati avem formatia Cantores Amicitiae de la Academia de Muzica George Enescu din Iasi, dirijata de profesorul universitar Nicolae Gasca, a declarat Viorica Afrasinei.

Va fi acordat un Premiu I, de altfel, si trofeul concursului, in valoare de 1.000 lei, dar si cate doua premii II si III, in cuantum de 600 lei si 400 lei fiecare, trei premii speciale ale juriului, a cate 300 lei, si 12 mentiuni, a cate 200 lei.

Acest concurs a devenit deja o traditie si este un fapt ce ne anima pe toti cand vedem spiritul, nu doar creator, al acestor copii, ci si competitiv. Ii privim cu bucurie, chiar daca nu toti exceleaza in poezie. Dorim ca acest concurs sa mearga mai departe. Este o dovada ca in judetul Botosani spiritul creator, gena lui Eminescu, nu a murit, a mai adaugat Viorica Afrasinei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Simularea bacalaureatului. Peste 180 de elevi au absentat la proba obligatorie a profilului

astăzi, 15:28
3

Elevii din clasa a XII-a au susținut astăzi, 28.03.2023, prima probă a simulării Examenului Național de Bacalaureat, proba obligatorie a profilului. Elevii profilului umanist și vocațional au s...

„Eroinele” Teatrului „Eminescu” au încântat publicul bucureștean (fotogalerie)

astăzi, 15:21
14

Spectacolul „Eroine” dupa Publius Ovidius Naso, regia Andrei Măjeri a avut sâmbătă, 25 martie, două reprezentații la Teatrul Apollo 111 din București.Iata câteva impr...

Spectacol extraordinar de balet în premieră pe scena botoșăneană

astăzi, 14:03
56

Pe 2 mai 2023, la Casa de Cultură a Sindicatelor, din municipiul Botoșani, va avea lor un spectacol extraordinar de balet în premieră, în două tablouri. Muzica va fi asigurată de Geor...