SE POATE SI ASA! Politisti ieseni de la Rutiera, cercetati pentru trafic de influenta si luare de mita!

SE POATE SI ASA! Politisti ieseni de la Rutiera, cercetati pentru trafic de influenta si luare de mita!
Patru angajati de la Politia Rutiera din Iasi au fost acuzati, oficial, de trafic de influenta, luare de mita si abuz in serviciu in forma speciala.

Doi dintre cei patru politisti de la Rutiera Iasi, cercetati pentru acte de coruptie, au fost retinuti marti la prinz. Razvan Marciuc si Vanel Carp au fost retinuti de procurori, iar judecatorii urmeaza sa decida daca vor elibera mandatele de arestare preventiva pe numele lor, pentru 29 de zile.

In acest dosar mai sint acuzati si politistii Iulian Lazar si Lucian Munteanu. Politistii au fost chemati dimineata la ora 8.30 la Parchet pentru audieri.

"Pentru Marciuc si Carp au fost emise mandate de retinere pentru 24 de ore. Procurorii vor sa-i duca la instanta pentru ca judecatorii sa aprobe arestarea lor preventiva pentru 29 de zile. Cei doi politisti sint inca la audieri, la Parchet", a declarat pentru presa ieseana Toni Baltag, avocatul lui Razvan Marciuc si Lucian Munteanu.

Caracatita de la Politia Rutiera

De ancheta de la Politia Rutiera Iasi s-a aflat pe 8 ianuarie. Lucratori de la DGA Iasi si procurori de la Parchetul de pe linga Curtea de Apel au inceput sa ridice documente de la sediul politiei. "Doar se fac verificari", spunea atunci comisarul sef Liviu Zanfirescu, seful IJP Iasi.

In zilele urmatoare a iesit la lumina o situatie mult mai grava. 20 de politisti de la Rutiera erau "filati" de luni de zile de lucratorii anti-coruptie, scria presa locala a doua zi. Procurorii au ridicat 50.000 de documente de la Politia Rutiera: procese verbale de contraventie, inregistrari video, dar si registre de evidenta a dosarelor penal.

Dupa o saptamina, 4 angajati de la Politia Rutiera au fost acuzati, oficial, de trafic de influenta, luare de mita si abuz in serviciu in forma speciala: Razvan Marciuc, Vanel Carp, Iulian Lazar si Lucian Munteanu.

Primii doi au fost acuzati si de luare de mita. La citeva zile dupa aceea, 3 din cei 4 acuzati au fost transferati la posturi de politie din mediul rural.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Circulație blocată temporar pe DN 29C, după ce o remorcă a fost doborâtă de vânt (video)

astăzi, 15:34
143

Un incident, mai puțin obișnuit, s-a produs, în urmă cu puțin timp, pe un drum național din județul Botoșani.Una dintre remorcile unui camion care se deplasa pe DN 29 C, a fost răst...

Simularea bacalaureatului. Peste 180 de elevi au absentat la proba obligatorie a profilului

astăzi, 15:28
9

Elevii din clasa a XII-a au susținut astăzi, 28.03.2023, prima probă a simulării Examenului Național de Bacalaureat, proba obligatorie a profilului. Elevii profilului umanist și vocațional au s...

„Eroinele” Teatrului „Eminescu” au încântat publicul bucureștean (fotogalerie)

astăzi, 15:21
19

Spectacolul „Eroine” dupa Publius Ovidius Naso, regia Andrei Măjeri a avut sâmbătă, 25 martie, două reprezentații la Teatrul Apollo 111 din București.Iata câteva impr...