Aproximativ 8.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne vor fi disponibilizaţi

Aproximativ 8.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne vor fi disponibilizaţi
7.700 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor fi daţi afară din Ministerul de Interne. In total, 13.000 de posturi vor dispărea din sistem în perioada următoare. Informaţiile apar într-un document de lucrul al ministerului de Interne, prezentat în exclusivitate de Realitatea TV, în emisiunea Ultima Oră.

Potrivit documentului obţinut de Realitatea TV, din aparatul central vor fi restructurate 212 posturi, din care 170 ocupate. Din acestea, 18 posturi sunt de conducere. Din IGPR vor fi restructurate aproape 2.400 de posturi, din care aproape 1.400 posturi ocupate. Jandarmeria va restructura 3.500 de posturi, dintre care 2.200 încadrate. La Poliţia de Frontieră vor dispărea 2.200 de posturi, dintre care 1.900 încadrate. Şi Pompierii vor rămâne fără 4.800 de posturi, dar concret vor fi disponibilizaţi 2.100 de pompieri.

Potrivit documentului, în total vor dispărea 13.000 de posturi din aceste structuri. Pentru că multe sunt neocupate, concret 7.700 de lucrători din MAI vor rămâne fără loc de muncă.

Ministrul de Interne se plânge că mai mult de 80% din banii instituţiei se duc pe salarii şi sporuri. Aşa că în următoarele zile poliţiştii vor afla exact cine va pleca şi cine va rămâne. Unele dintre listele cu disponibilizările mult aşteptate sunt deja gata.

"Categoric vrem să păstrăm oameni în stradă pentru ordinea şi siguranţa publică. În momentul de faţa avem un surplus pe care vrem, nu vrem trebuie să-l eliminăm şi apoi ordinea şi siguranţa publică din România nu va avea de suferit", a declarat Traian Igaş, ministrul de Interne.

"Este pentru prima dată când aud un demnitar din România care spune că există un surplus, atunci când face nişte disponibilizări", a spus Radu Fenechiu, deputat PNL.

"Acum câţiva ani de zile când eram la guvern ştiam că la Poliţie este un deficit. Era un efort continuu de a dota poliţia", a spus Miron Mitrea, senator PSD.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
10

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
500

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
664

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...