Aproape 60% dintre angajații DGASPC au primit prima doză de vaccin anti-covid

Aproape 60% dintre angajaţii din serviciile rezidenţiale aflate în subordinea Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care au optat pentru vaccinare, au primit deja prima doză de vaccin, informează Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, până în data de 18 ianuarie, 11.097 de angajaţi au optat pentru vaccinare. Dintre aceştia, 6574 au primit cel puţin prima doza de vaccin, respectiv aproximativ 60%, inforează Agerpres.

De asemenea, 15.320 de beneficiari ai serviciilor rezidenţiale aflate în subordinea DGASPC-urilor au optat pentru vaccinare. Până la data de 18 ianuarie, 3.708 au primit deja cel puţin o doză de vaccin, adică aproximativ 24%.

Numărul cel mai mare de cereri, peste 2.000, a venit din partea angajaţilor din regiunea Sud-Vest Oltenia. Tot aici este şi cel mai mare număr de vaccinări: 1.585. În regiunea Sud-Vest Oltenia se înregistrează şi cel mai mare număr de beneficiari vaccinaţi: 962.

Judeţele cu cele mai multe opţiuni pentru vaccinare în rândul angajaţilor au fost Constanţa (559), Botoşani (568) şi Municipiul Bucureşti (836). Referitor la opţiunile beneficiarilor, 741 de solicitări au venit din serviciile rezidenţiale din Bucureşti, 822 din Constanţa şi 1.014 din Mureş.

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) a primit recent un Certificat de Bună Practică din partea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) în semn de apreciere a efortului depus pentru coordonarea gestionării pandemiei de COVID-19 la nivelul sistemului de protecţie socială, se mai menţionează în comunicat.

"Instituţia pe care o reprezentaţi a răspuns cu soluţii eficiente provocărilor acestei crize. Acordarea acestui Certificat este expresia unei sincere aprecieri a efortului dumneavoastră şi a colegilor din instituţie, în această perioadă grea", a declarat Violeta Vijulie, preşedinte ANFP.

Încă de la începutul pandemiei, ANDPDCA a raportat periodic situaţia infectărilor din sistemul de asistenţă socială, a elaborat un Ghid privind Managementul şi Prevenirea Răspândirii COVID-19, realizat inclusiv într-o variantă simplă şi usor de înţeles pentru persoanele cu dizabilităţi. O parte a recomandărilor Autorităţii a fost preluată, prin sistemul Naţiunilor Unite, pentru a fi implementată şi în alte regiuni ale lumii.

Sursa: Agerpres

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marius Budăi a prezentat soluțiile PSD pentru a opri plecarea tinerilor din țară și a criticat PNL că doar îi atacă pe alții fără să spună ce pot face ei pentru cetățeni

astăzi, 09:20

Prim-vicepreședintele PSD Botoșani, Marius Budăi, a prezentat o parte dintre soluțiile PSD pentru a opri plecarea tinerilor din țară. Social-democratul a făcut o comparație cu măsurile luate ...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (328)

astăzi, 09:07

AUTOIRONIA UNUI OPTIMIST INCURABIL Valentin David a devenit deja un vector al umorului românesc. Pentru creaţia sa umorul este o dominantă, o cale care îl face să se detaşeze, ieşi...

Firma suceveană Autotehnorom a ajuns să își ceară insolvența, are de recuperat creanțe de 70 de milioane de lei!

astăzi, 08:41

Vasile Rîpan, administratorul firmei sucevene, a declarat că a depus cererea de deschidere a procedurii în vederea redresării activității în baza unui plan de reorganizare judici...