Aproape 44.000 de pachete tigari de contrabanda, confiscate la frontiera de la doi botosaneni!

Aproape 44.000 de pachete tigari de contrabanda, confiscate la frontiera de la doi botosaneni!
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au surprins şi reţinut noaptea trecută doi cetăţeni români, în timp ce desfăşurau acţiuni de contrabandă, pe malul râului Prut, pe direcţia localităţii Santa Mare.

Persoanele în cauză au trecut, cu ajutorul unei bărci pneumatice, din R. Moldova în România, 43.900 pachete ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe "piaţa neagră" de desfacere din ţara noastră.

Ţigările – în valoare de aproximativ 100.000 lei – au fost reţinute în vederea confiscării, iar persoanele implicate vor fi cercetate pentru contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

În data de 08.04.2010, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Româneşti, judeţul Botoşani, acţionând pe linia combaterii contrabandei cu produse din tutun, în zona de competenţă, au observat, cu ajutorul aparatului de supraveghere pe timp de noapte, două persoane care au traversat râul Prut dinspre Moldova spre România, cu o barca pneumatică.
Ajunse la mal, persoanele în cauză au descărcat şi depozitat pe malul râului Prut, mai multe colete voluminoase.

S-a procedat la somarea prin voce a celor în cauză, si s-a reuşit reţinerea unei persoane, cealaltă, profitând de întuneric şi terenul accidentat din zonă, reuşind să fugă. Din primele cercetări, politiştii de frontieră botoşăneni l-au identificat pe cel reţinut, în persoana lui D.D., în vârstă de 42 ani, domiciliat în comuna Santa Mare, jud. Botoşani.

În urma inventarierii coletelor, lucrătorii noştri au descoperit 43.900 pachete de ţigări de provenienţă moldovenească, marca Plai, în valoare de aproximativ 100.000 lei, care au fost confiscate conform legislaţiei în vigoare.

Politiştii de frontieră i-au intocmit lucrare penală lui D.D. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

În cauză a fost sesizat D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoşani, iar procurorul desemnat şi poliţiştii de frontieră botoşăneni au acţionat în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Pe timpul cercetărilor, a fost identificată şi cea de-a doua persoană implicată în traficul ilegal de ţigări, în persoana lui B.R., în vârstă de 29 ani, din localitatea Santa Mare.
Pe numele lui D.D., instanţa de judecată a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă.

Cercetările sunt continuate de către procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Botoşani şi poliţişti de frontieră botoşaneni delegaţi de către acesta, care coopereaza în acest caz cu autorităţile de frontieră din R.Moldova, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun. Pentru documentarea activităţii infracţionale au fost angrenaţi şi lucrători de la IPJ Botoşani.
 
Purtător de cuvânt în cadrul  
Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani
Inspector de poliţie
RĂCNEA MINODORA



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
105

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
106

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
153

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...