Aplicarea legii unice a salarizarii i-a depasit si pe specialistii de la AJPS!

Noua lege unica a salarizarii nu le da batai de cap doar ordonatorilor principali de credite, ci si angajatilor de la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale Botosani, care au trimis astazi Ministrului Muncii o adresa prin care solicita sprijin in unele cazuri punctuale, unde practic anumite articole din Legea 330 se contrazic.

"O situatie aparte avem la profesori si la angajatii din unitatile de asistenta medico-sociale, unde aveau sporuri legale, dar depasesc procentul de 30%, si este un articol in Legea 330 in care este precizat ca daca sporurile se primeau legal, ele trebuie sa ramana asa, pe de alta parte este un alt articol in care se spune ca sporurile acordate nu trebuie sa depaseasca 30%. De asta chiar vrem sa trimitem astazi o adresa la Ministerul Muncii in care sa solicitam sprijin cum sa procedam in cazurile punctuale. Este prima adresa pe care o trimitem in care cerem ajutor la minister. O alta nelamurire pe care am trecut-o in adresa e in legatura cu ce se va intampla daca nu ne incadram cu toate verificarile pana la 31 martie", a spus Sebastian Tocariu, reprezentantul AJPS Botosani.

Conform datelor furnizate de reprezentantii Agentiei Judeteane de Prestatii Sociale Botosani, din institutiile subordonate Primariei Botosani s-au verificat pana acum 23 de institutii, dintre care niciuna nu indeplinea conditiile sa primeasca aviz favorabil, iar la cele din teritoriu, din 36 de institutii verificate, 25 au primit aviz favorabil si 11 institutii au venit cu aceleasi probleme pe care le aveau si prima data.

"S-au primit de la trezorerie toate decomentatiile refacute, fiind vorba despre cele 170 de institutii care nu au primit aviz favorabil din prima faza, pana in prezent  90 de institutii au fost reverificate, 28 au primit aviz favorabil. Cele mai multe probleme sunt legate de depasirea acelui procent de 30%, pe care oamenii le primeau pana la aplicarea legii unice", a spus Sebastian Tocariu.

Pentru cei care vor ramane cu aviz nefavorabil dupa 31 martie, AJPS va trebui sa faca o informare catre Curtea de Conturi.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Opțiuni potrivite pentru păstrarea și transportarea produselor în siguranță

astăzi, 11:14

Putem observa cu toții că domeniul comercializării produselor este extrem de competitiv, iar păstrarea și transportarea produselor în siguranță reprezintă unul dintre cele mai importante...

Liberalii din Botoșani au dat startul campaniei electorale. Iftime: ”Vreau să dau oamenilor o alternativă la vot” / Flutur: ”Botoșaniul mai puternic!” (Foto, Video)

astăzi, 10:56
42

În această dimineață, liberalii botoșăneni au dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale din data de 9 iunie 2024.După ora 9.30, membrii PNL Botoșani, în frunte cu...

Sărbătoare într-o parohie din municipiul Botoșani, zeci de credincioși asistă la slujbă! (Foto, Video)

astăzi, 10:15
83

"Izvorul Tămăduirii" este o sărbătoare închinată Maicii Domnului. Având în vedere că ea este nedespărțită de Fiul ei, ea este și o zi de prăznuire a lui Hristos....