Ţigări de 14.000 lei şi maşini confiscate la PTF Rădăuţi-Prut!

Ţigări de 14.000 lei şi maşini confiscate la PTF Rădăuţi-Prut!
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit la sfârşitul săptămânii aproximativ 3390 pachete de ţigări ascunse în bagajele unor cetăţeni sau în locaşuri special amenajate ale unui autoturism Mercedes.

Ţigările erau destinate comercializării pe piaţa neagră, valoarea acestora ajungând la aproximativ 14.000 lei. Pe lângă confiscarea ţigărilor, proprietarul Mercedesului a rămas fără autoturism şi are de plătit şi o amendă de 10.000 lei.

Poliţiştii de frontieră au acţionat la sfârşitul săptămânii trecute, în echipă mixtă cu lucrătorii vamali, în punctul de trecere a frontierei Rădăuţi-Prut. În data de 27 martie, la PTF Răduţi Prut s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul moldovean Anatolie C., de 43 de ani, la volanul unui auto Mercedes.

La controlul efectuat de echipa mixtă – poliţişti de frontieră şi lucrător vamal – au fost descoperite ascunse în locaşuri special amenajate 2510 pachete de ţigări, în valoare de 10.300 lei. Organul vamal a confiscat atât ţigările, cât şi autovehiculul în valoare de 35.301 lei, aplicând şi o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei. Cetăţeanului moldovean nu i s-a permis intrarea în România, deoarece viza acestuia era anulată de către Ministerul de Externe.

Tot la PTF Rădăuţi Prut, poliţiştii de frontieră botoşăneni acţionând în echipă mixtă cu lucrătorii vamali au descoperit trei autovehicule în care se aflau cetăţeni români, domiciliaţi în judeţul Botoşani. Românii transportau 880 pachete de ţigări de diverse mărci, cu timbru R. Moldova, ascunse în bagajele personale, ţigările având o valoare de 3400 lei.

"Asigurăm populaţia că vom continua să întreprindem, împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu produse accizabile, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate", a precizat inspector de politie Minodora Racnea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani.
   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fată de 14 ani, din Botoșani, căutată de Poliție. Are păr roșcat și poartă o geacă neagră!

astăzi, 13:43
57

Claudia a părăsit domiciliul joi, 9 mai 2024, în jurul orei 14:00, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.Guriuc Claudia Elena are 1,60 m î...

(A) Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu anunță cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră

astăzi, 13:24
60

Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu organizează în zilele de 25 și 26 mai 2024 cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră.Evenimentul se organizează d...

La mulți ani, Loredana Toma! Sportiva de AUR din Botoșani care va lupta la JO de la Paris (Foto)

astăzi, 13:14
27

Născută pe 10 mai 1995, în Ibănești, județul Botoșani, Loredana Toma are în palmares patru titluri europene și două mondiale la haltere și este una dintre piesele de bază ale lot...