APIA BOTOSANI: In atentia beneficiarilor pentru care a fost emis acordul prealabil pentru motorina cu acciza redusa!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă că beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil pentru motorina cu acciză redusă trebuie să depună, la Centrele Judeţene APIA, cererea trimestrială, până la data de 31 iulie 2010.

Cererea se depune până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită rambursarea şi este însoţită de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi documentele prevăzute de Ordinul 126/2010 cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, alături de situaţia centralizatoare, cererea trimestrială trebuie să fie însoţită de copii ale facturilor de cumpărare a motorinei, cu precizarea că, pentru acest an, facturile de achiziţionare a motorinei trebuie să fie emise începând cu data de 27 mai 2010.

În scopul aplicării prevederilor legale, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 14/2010, privind măsurile financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat acordate producătorilor agricoli, beneficiarii de motorină cu acciză redusă trebuie să-și deschidă contul 50.70.33 la Trezoreria Statului.

În plus, beneficiarii din sectorul îmbunătăţiri funciare trebuie să prezinte situaţia cantităţilor de apă pentru irigaţii, copii ale facturilor de apă din care să reiasă volumul consumat, situaţia suprafeţelor irigate, pe structuri de culturi, aferentă trimestrului pentru care se solicită ajutorul de stat, precum şi copie de pe contractul de irigaţii/furnizare a apei.
Informaţii suplimentare privind documentele care însoţesc cererea trimestrială se găsesc în Ghidul Fermierului, postat pe pagina web APIA, respectiv www.apia.org.ro .

Precizăm că până la termenul limită de 28 iunie 2010 au fost depuse la A.P.I..A.-C.J. Botoșani un număr de 212 cereri de acord prealabil.

Purtător de cuvânt APIA BOTOSANI,
Ioan Serediuc

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
442

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
454

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
266

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...