Seful ANAF: Comisarii Garzii Financiare iau spaga!

Seful ANAF: Comisarii Garzii Financiare iau spaga!

 SORIN BLEJNAR  antena3

Sorin Blejnar, presedintele ANAF, institutie care are in subordinea sa si Garda Financiara, ii acuza pe comisarii Garzii Financiare ca nu isi fac treaba asa cum ar trebui si ca va fi nevoit sa apeleze la disponibilizari.

La aceasta situatie se adauga si faptul ca exista administratii financiare mult prea apropiate ca locatie.

"Trebuie sa ne facem o restructurare a activitatii in ceea ce priveste administratiile fiscale. Costul colectarii este foarte mare. Al doilea criteriu privind disponibilizarile este cel geografic, caci avem administratii financiare foarte apropiate. Avem inclusiv situatii hilare, cand pe aceeasi strada, in aceeasi localitate, avem doua administratii financiare care deservesc doua regiuni diferite. Am facut calcule cu oamenii care trebuie sa plece", a precizat seful ANAF, miercuri, dupa intalnirea cu FMI.

Intrebat ce are sa le reproseze angajatilor Garzii Financiare, Sorin Blejnar a raspuns simplu: "iau spaga". El a precizat ca, in ce priveste identificarea acestora, aceasta "este sarcina parchetului".

"Personal, nu sunt multumit de calitatea morala a multor angajati. Iau spaga. Trag un semnal de alarma cu aceasta ocazie ca se vor face disponibilizari. Cred ca exista oameni in Garda Financiara care nu isi fac treaba", a adaugat acesta.

"In ultimele 2-3 luni am avut niste incidente foarte neplacute pentru orice conducator de institutie, cand sunt retinuti 2 sau 3 sau 5 sau 6 lucratori nu este un lucru pozitiv si, pornind de la aceasta logica, cred ca exista oameni atat in Garda Financiara, cat si in alte institutii din subordinea ANAF si din alte institutii ale statului, care nu isi fac treaba", a continuat el.

Potrivit presedintelui institutiei, ANAF a relizat in ultima luna o incasare net superioara fata de luna similara din 2009 si s-a incadrat in planul Ministerului de Finante, depasindu-l cu 0,5%.

"Activitatea Garzii Financiare trebuie insa imbunatatita", a conchis el, conform ziare.com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
430

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
438

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
254

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...