APIA Botosani: Campania de primire a cererilor de plata pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata – SAPS 2012

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) lanseaza joi, 1 martie 2012, Campania de primire a cererilor de plata pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata – SAPS 2012.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafata, fermierii trebuie sa depuna la Centrele  APIA Botosani, in intervalul 1 martie -15 mai 2012, cererea de plata. Pentru depunerea cererilor de plata dupa data de 16 mai se vor aplica penalitati de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere. Dupa data de 11 iunie 2012, cererea de sprijin nu mai este admisa la calculul platii pentru anul in curs.

In vederea fluidizarii activitatii de depunere a cererilor, toti fermierii vor primi INVITATIE oficiala din partea APIA in care va fi precizata data, ora si locatia unde trebuie sa se prezinte pentru completarea cererilor. Mentionam ca finalizarea cererilor de plata se va face obligatoriu la Centrele Locale APIA  la care sunt arondati fermierii.

Beneficiarii masurilor de sprijin pe suprafata pot fi persoanele fizice si/sau juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune etc. Daca proprietarul a dat terenul in arenda, l-a concesionat sau l-a inchiriat, sprijinul financiar pe suprafata respectiva va fi acordat celui care lucreaza terenul.

Precizam ca sunt eligibile la plata exploatatiile cu suprafata de cel putin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0.3 hectare. In cazul viilor, livezilor, pepenierilor pomicole, pepenierilor viticole, arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0.1 hectare.

Solicitantul trebuie sa respecte Bunele Conditii Agricole si de Mediu ( GAEC ) pe toata suprafata fermei.

Pe toata durata Campaniei SAPS – 2012, functionarii  APIA  vor asigura un sprijin consistent privind informarea, identificarea corecta a parcelelor, completarea electronica a cererilor etc., pentru implementarea corespunzatoare a acesteia.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
232

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
276

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
184

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...