Apelul unei românce in Italia: "Vreau să mă întorc în închisoare!"

Apelul unei românce in Italia: "Vreau să mă întorc în închisoare!"
Românca a fost condamnată la trei ani de închisoare de un tribunal din România pentru omor din culpă, după ce toţi cei trei fii ai săi au murit într-un incendiu, în urmă cu patru ani.

"Vreau să mă intorc în închisoare"- iată rugămintea disperată a unei românce de 26 de ani, eliberată pentru bună purtare, după ce a executat o parte dintr-o condamnare de trei ani, într-un penitenciar din Italia.
 
Pe româncă o cheamă Alexandrina Lăcătuş şi a fost condamnată la trei ani de închisoare de un tribunal din România pentru omor din culpă, după ce toţi cei trei fii ai săi au murit într-un incendiu, în urmă cu patru ani. În noiembrie 2010, autorităţile româneşti au emis pe numele ei un mandat de arestare internaţional, srcrie gazetaromaneasca.com.
 
Tânăra a fost reţinută de poliţiştii italieni în Calabria, pe 26 aprilie 2011, şi a executat o parte din pedeapsă în închisoarea din Castrovillari.
 
Acum Alexandrina Lăcătuş se află în regim de semilibertate pentru bună purtare, dar îşi doreşte să se întoarcă în închisoare. De aceea a făcut un apel adresat unei organizaţii de apărare a drepturilor civile.
 
Liderul Mişcării Drepturi Civile, Franco Corbelli, a înaintat apelul româncei presei din Peninsulă: "Este vorba de o dramă infinită: cea a Alexandrinei Lăcătuş, o fată româncă rămasă singură şi săracă, după ce a fost lovită deja de un destin tragic: şi-a pierdut cei trei copii într-un incendiu.  Ea a decis să se întoarcă în închisoare, pentru că nu mai are posibilitatea să se întreţină: nu mai are bani pentru a plăti chiria la casă, nici pentru mâncare sau medicamentele de care are nevoie".
 
Tânăra nu mai avea bani nici să-şi plătească biletul de tren până la Catanzaro, unde trebuia să se prezinte pentru o audienţă. "I-am dat un ajutor material şi am reuşit să o conving să renunţe, momentan, la decizia ei de a se întoarce în închisoare", mai adaugă Franco Corbelli.
 
Alexandrina Lăcătuş şi-a pierdut cei trei copii Diana, Sebastian şi Nicoleta, cu vârsta cuprinsă între un an şi trei ani, într-un incendiu care i-a mistuit casa din Răchitoasa, judeţul Bacău, pe 28 decembrie 2008. Anchetatorii au stabilit că cei trei copii au murit din cauza neglijenţei părinţilor, care i-au lăsat nesupravegheaţi în casă.
 
Ulterior, românca a venit în Italia, unde se aflau fratele şi mătuşa ei, pentru a-şi găsi un loc de muncă şi a-şi începe o nouă viaţă.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
115

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
465

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
177

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...