Sarbatoarea hramului la Mindresti!

Hramul satului Mîndreşti din comuna Vlădeni a fost sărbătorit, ca în fiecare an, pe 14 octombrie. În acest an, Primăria şi Consiliul Local Vlădeni au organizat joc şi bal, dar şi un spectacol susţinut de formaţii locale.

Grupul vocal "Muguraşii" al Şcolii Gimnaziale Vlădeni, condus de prof. Podariu Onica Daniela şi preot Oniciuc Claudiu Constantin, a cântat în deschidere un colaj de cântece populare, apoi formaţia de dansuri mixte a Căminului Cultural Brehueşti, condusă de maestrul coregraf Leonte Costinel, a prezentat o suită de dansuri populare de pe Valea Siretului.

Şi-au făcut debutul pe scenă şi solistele vocale Chilaraşu Florentina, Ifrim Alexandra, Ungureanu Andreea şi Amarinei Alexandra.

Binecunoscuta Fanfară de la Stamate condusă de Vasile Leontică a desăvârşit spectacolul, cântând şi la Balul Gospodarilor.

"Hramul satului este o sărbătoare veche ce trebuie continuată aşa cum am moştenit-o: cu slujbă, oaspeţi, joc, bal şi voie bună. Mă bucur că am avut prilejul alături de elevii mei să fim parte a acestei manifestări, şi că aceştia au văzut cum obiceiurile şi tradiţiile sunt respectate", a precizat Podariu Onica Daniela.
 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare desfășurate de polițiștii de la Siguranță școlară în prima lună a anului școlar!

Wednesday, 2 October 2024

Abordarea activităților a fost pe mai multe subiecte, predominând prevenirea oricărei forme de violență în mediul școlar. Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au fost prezen...

Lemne pentru foc asigurate de municipalitatea botoșăneană: Care sunt condițiile!

Wednesday, 2 October 2024

În condițiile în care unii botoșăneni deja s-au interesat dacă va mai fi continuată această formă de ajutor, edilii au decis ca Direcția de Asistență Socială să înregistr...

USR a reușit să corecteze în Senat nedreptatea făcută la pensie celor care au lucrat în condiții grele!

Wednesday, 2 October 2024

Legea este menită să ofere recunoaștere și sprijin celor care au lucrat în condiții de muncă grele, un pas spre corectarea unei nedreptăți flagrante din Legea pensiilor promovată de Guv...