Serviciul de Permise Auto şi Inmatriculări Botosani se modernizează! Vezi ce activitati se intrerup pentru doua zile

Serviciul de Permise Auto şi Inmatriculări Botosani se modernizează! Vezi ce activitati se intrerup pentru doua zile
În zilele de 19 şi 22 octombrie la Serviciul de permise şi înmatriculări se va putea realiza doar activitatea de examinare la proba practică pentru obţinerea permiselor de conducere.

Celelalte activităţi precum emiterea permiselor, certificatelor de înmatriculare sau a dovezilor înlocuitoare ale acestora, a autorizaţiilor provizorii sau a plăcilor de înmatriculare nu se vor putea desfăşura din cauza implementării unor măsuri menite să uşureze accesul publicului la serviciile oferite. Modernizarea se va face de către direcţia generală aflată în structura Ministerului Administraţiei şi Internelor şi va consta în simplificarea paşilor necesari pentru obţinerea documentelor finale.

Astfel, botoşănenii nu vor mai procura şi completa formularele cerute de lege, acestea urmând să fie tipărite la ghişee, în sistem informatic, de către personalul angajat.

În acelaşi cadrul, se pregătesc condiţiile pentru ca publicul să plătească direct la ghişee contravaloarea documentelor emise şi nu la alte instituţii.

Gradul de complexitate şi volumul operaţiunilor informatice necesare modernizării, precum şi asigurarea corectitudinii preluării bazelor de date deja existente presupune întreruperi ale fluxurilor unor activităţi., se arată într-un comunicat de presă înaintat de DRPCIV, document în care se anunţă sistarea activităţii serviciului botoşănean în zilele de 19 şi 22 octombrie, cu excepţia probelor practice programate.

Modernizarea sistemului informatic va începe până la sfârşitul acestui an şi se va finaliza în primul semestru al anului viitor, când vor fi puse în funcţiune şi aplicaţiile referitoare la evidenţa vehiculelor înmatriculate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
61

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
82

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
29

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...