Apartamentul care se roteste dupa soare!

Apartamentul care se roteste dupa soare!
O idee menita sa revolutioneze tot ceea ce stiam pana acum despre mega-constructii. "Turnul Dinamic" creat de arhitectul Dr. David Fisher va fi prima cladire care isi va schimba forma!
Aceasta va fi determnata de directia de rotire, viteza si acceleratia fiecarui etaj. Totodata este adaugata si o perioada de rotire care poate varia de la 60 de minute, pana la 24 de ore.

Rezidentii - cel mai fericit caz este sa cumpere un intreg etaj - vor avea posibilitatea sa controleze viteza si directia de rotire printr-o comanda vocala. Astfel pot servi micul dejun privind rasaritul soarelui, pot manca pranzul privind marea, iar pe inserate pot admira panorama orasului - toate acestea dintr-un singur loc: apartamentul lor.

Totul a fost gandit pana in cele mai mici detalii. Sa nu mai fie nevoiti sa construiasca o cladire separata pentru parcare, Fisher si partenerii sai au construit turnul astfel incat proprietarii apartamentelor sa isi poata urca masinile la etajul unde locuiesc, cu un lift special. Astfel le pot parca chiar langa apartamentul lor.

Energia electrica din apartamente este furnizata de 79 de turbine eoliene instalate orizontal intre etaje si construite din fibre de carbon. In scopul captarii energiei solare, s-au instalat celule fotovoltaice (care absorb lumina) pe fiecare etaj.

"Turnul Dinamic" a fost deja comandat sa fie construit la Moscova si in Dubai. Daca va intrebati cat costa un astfel de apartament, e bine de stiut ca se vinde cu 30.000 de dolari metrul patrat, astfel costul total se ridica undeva la 3,7 milioane de dolari, cel mai ieftin si poate ajunge pana la 36 de milioane de dolari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
49

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
550

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
382

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...