Se raceste vremea!

Se raceste vremea!
O săptămână cu zăpadă, vânt şi ger dimineaţa şi seara, în mai toate regiunile ţării, cu minime de -11 şi -13 grade, noaptea.

Ziua de luni se răceşte în majoritatea regiunilor ţării, vremea ajungând geroasă în nord, centru şi vest. În nord-vest şi în depresiuni, însă, maximele se situează la minus 4 grade.

Marţi, minime de -13 grade, maxime de 5 grade. Marţi vom avea vreme geroasă noaptea, în marea parte a regiunilor, cer temporar noros, iar în nord-vest va ninge local. În restul regiunilor, însă, va ninge numai izolat. Un strat consistent de zăpadă se va aşterne din nou în sud-estul ţării - aici şi în zonele înalte de munte (la peste 1.800 de metri) vântul va începe să sufle cu putere, viscolind zăpada. Temperaturile maxime se încadrează între -5 şi 3 grade Celsius, iar cele minime, între -13 şi -5 grade. În zonele joase sunt condiţii de formare a ceţii.
Ziua de miercuri ne va aduce nori şi ninsori, mai ales în a doua parte a zilei, în nord-vestul ţării. În restul regiunilor, cerul va fi înnorat trecător şi izolat va mai fulgui. Vântul va deveni mai puternic, intensificându-se, în sud-vest, în Câmpia de Vest şi la munte.

Cele mai mari temperaturi din ţară vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade; cele mai mici - între -13 şi 3 grade Celsius, în depresiuni.

Joi, deşi temperaturile cresc uşor, vremea continuă să se menţină geroasă noaptea şi dimineaţa, mai ales în partea de nord, în centru şi în est. Aici, izolat, va ninge slab. Pe crestele muntoase mai înalte vântul va avea intensificări susţinute. Maximele vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade Celsius, iar minimele, între -13 şi -3 grade.

Martie cu maxime de peste 20 de grade şi minime de -10 grade

Primăvara aceasta va fi una obişnuită. În luna martie, cele mai mari valori pot depăşi 20 de grade, în partea de sud-est, respectiv cu 5 grade mai mult decât temperatura normală a perioadei. Ceea ce nu înseamnă foarte mult, spun meteorologii, din moment ce am avut 18 grade în luna ianuarie a acestui an. In vestul ţării, luna martie va avea un regim termic sub valorile normale, se mai arată într-un raport ANM. În nopţile cele mai reci, minimele coboară sub -10 grade. Va ploua mai mult decât ar fi normal pentru această lună în jumătatea nordică a ţării şi local, în rest, aşteptându-se şi inundaţii.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
79

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
149

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
772

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...