Copii-cobai pentru vaccinul Ah1N1 - Vezi cu cat sunt platiti parintii acestor copii!

Copii-cobai pentru vaccinul Ah1N1 - Vezi cu cat sunt platiti parintii acestor copii!
Testarea vaccinului Cantgrip pe copii este o procedura asupra careia statul pastreaza tacerea si refuza sa explice conditiile in care micutii sunt folositi drept cobai pentru vaccinarea impotriva gripei porcine.

Reporterii cotidianului Romania Libera au patruns incognito intr-una dintre clinicile in care copiii proveniti din familii sarace sunt expusi de medici si de parinti unor riscuri necunoscute.

Neoficial, parintii lor sunt recompensati cu aproape 600 de euro. Oficial insa, reprezentantii clinicii afirma ca este vorba despre "o compensatie" pentru pierderea timpului parintilor, fara sa dezvaluie despre cati bani este vorba.

Testarea Cantgrip pe copii este realizata de firma IFE Human Pharmacology (rebotezata recent Pierrel Research HP-RO), cu puncte de lucru deschise la Arad si Timisoara. La Arad, sediul societatii functioneaza la parterul unui bloc dintr-un cartier marginas al orasului, alaturi de alte trei cabinete ale unor medici de familie.

"Aveti de ales intre vaccin de gripa normala sau gripa noua. Cu internare sau ambulator. Internare inseamna 48 de ore. Primiti 350 de euro dupa 21 de zile. Asta inseamna vaccinarea, teste de imunitate, sa vada ce fel de anticorpi are sau daca are. Se urmareste dupa primele doua zile, dupa care in a saptea, a paisprezecea si a douazeci si una zi. Dupa douazeci de zile primiti banii astia, 350. Se mai urmareste sase luni, dupa care mai primiti inca 200 de euro. Bine, la copil, pentru ca nu a mai fost imunizat, primeste doua doze de vaccin la 21 de zile. Mai face o doza. si se mai da ceva si atunci", le-a spus reporterilor, care s-au dat drept parintii unui copil de opt ani, medicul de familie Rodica Lenesiu.

Atunci cand au cerut insa informatii oficiale de la IFE Romania, actionarul unic al firmei care efectueaza testele pe copii, Cristina Dragomirescu, unul dintre manageri, le-a declarat ca societatea pe care o conduce nu ofera nici un ban pacientilor care se supun testelor pentru vaccinul Cantgrip.

Potrivit sursei citate, reprezentantii ministerului Sanatatii nu au reusit sa precizeze in ce conditii poate fi supus un minor de 6 pana la 16 ani la teste care i-ar putea afecta sanatatea, sunt sau nu remunerate familiile, cu ce drept, legal si moral, decide adultul in numele copilului ca acesta sa fie pus in postura de cobai si expus la posibile reactii adverse ale vaccinului inoculat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
278

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
294

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
1224

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând școala din ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să...