Apare Politia Locala, sub coordonarea directa a Consiliului Local!

Apare Politia Locala, sub coordonarea directa a Consiliului Local!

   zf.ro

Camera Deputaţilor a adoptat înfiinţarea Poliţiei locale, din 2011. Cea mai mare parte a poliţiştilor locali vor proveni din rândurile actualilor poliţişti comunitari. Consiliul local va fi cel care va coordona poliţia locală, prin intermediul unei comisii din care fac parte şeful poliţiei, consilierii locali, primarul, şeful jandarmeriei şi alţi reprezentanţi, potrivit competenţelor.

Poliţiştii locali vor fi instruiţi în unităţile Ministerului de Interne şi vor avea atribuţii inclusiv în domeniul circulaţiei şi ordinii publice, conform Gandul. Potrivit proiectului de lege adoptat de deputaţi, Poliţia locală va integra compartimentele din aparatul de specialitate al primarului cu atribuţii în inspecţia în construcţii, apărarea proprietăţii publice, combaterea infracţiunilor, comerţul şi evidenţa persoanelor.

"Se lucrează acum la standardele de cost şi normele de personal, ceea ce probabil va conduce şi la reduceri de personal", a declarat pentru Gândul chestorul general Dan Valentin Fătuloiu, secretar de stat în MAI şi şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică.

Potrivit lui Fătuloiu, în termen de 90 zile va fi realizat şi regulamentul cadru de organizare şi funcţionare, prin standardele de calitate urmând a fi reglementate toate problemele.

Poliţiştii locali vor fi pregătiţi în şcolile Ministerului de Interne, care vor răspunde şi de atestarea lor. Aprobarea activităţilor o face consiliul local, care aprobă structura şi bugetul Poliţiei locale.

Portul şi uzul de armă vor fi strict reglementate. Arme letale - doar poliţiştii cu misiuni de pază şi ordine publică, în funcţie de pericolul misiunilor. Ceilalţi vor avea arme neletale.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
420

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
116

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
123

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...