Antonescu prezinta colegilor ce castiga si ce pierde PNL din alianta cu PSD

Inainte de a se semna protocolul aliantei dintre PSD si ACD, liderul PNL, Crin Antonescu, a tinut sa lamureasca liberalii si electoratul ca acesta este cel mai bun pas de facut, inclusiv din punct de vedere al voturilor.

"S-a vorbit de cateva pericole, riscuri, ce pandesc un asemenea pas", a spus Antonescu. "Va dau toate asigurarile ca si eu si ceilalti nu suntem scutiti de nelinisti", a recunoscut presedintele PNL. "Este un pas ce poate avea consecinte enorme, un pas care poate fi decisiv", a admis el.

"Dintre acestea, s-au vehiculat cateva: riscul pierderii identitati PNL". Referitor la asta, Antonescu este de parere ca ar fi vorba de "un risc fals", "pentru ca in textul politic al acestui acord mentinerea identitatii din toate punctele de vedere este explicit garantata". "Depinde exclusiv de noi ca acest pericol sa nu existe de fapt", a mai spus Antonescu.

"S-a vorbit foarte mult de riscul rezervei, neintelegerii sau respingerii de catre o parte a electoratului nostru - din patru sondaje pe care le-am facut noi, am avut surpriza sa constat ca dorinta de a produce o schimbare in Romania este poate mai mare la electoratul nostru decat la noi insine", a declarat liderul PNL.

"Electoratul liberal voteaza si sustine o astfel de alianta", a spus Antonescu, mentionand ca PNL pierde 2-3% din voturi, la fel ca si PSD, dupa cum a tinut penelistul sa puncteze, atragand insa atentia ca aceste voturi sunt recastigate de cele apartinand nehotaratilor, "care vin la noi".


Antonescu: E regretabil ca textul a aparut inaintea semnarii

Inaintea sedintei DP, Crin Antonescu a tinut sa mentioneze ca este regretabila aparitia textului protocolului de constituire a aliantei cu PSD inaintea semnarii propriu-zise, mentionand ca textul a fost distribuit la circa 200 de liberali si ca el nu poate controla circulatia acestuia.

Presedintele PSD, Victor Ponta, si-a exprimat, vineri seara, la inceputul sedintei Comitetului Executiv National (CExN), nemultumirea fata de faptul ca liderii PNL cu care negociase, joi seara, forma finala a protocolului dintre cele doua parti, l-ar fi dat publicitatii inainte de semnare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
1

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
59

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
284

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...