Animale abandonate în Centrul Vechi de cei care ar trebui să le ofere un cămin (video)

După ce nu au reușit să își găsească o nouă familie, zeci de animăluțe au fost abandonate fără milă chiar în Centrul Istoric al Botoșaniului.

Animale abandonate în Centrul Vechi de cei care ar trebui să le ofere un cămin (video)

   Foto: Wikipedia

În cadrul ședinței de Consiliu Local ce a avut loc, marți, Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, a expus o problemă care i s-a semnalat de mai multe ori de ONG-urile care se ocupă de îngrijirea animalelor din padocul municipal.

Voluntarii acestor asociații au fost solicitați să intervină în Centrul Istoric al municipiului Botoșani, pentru că oamenii veniți acolo la Târgul de Animale, organizat duminica, abandonau animalele după ce nu reușeau să le vândă.

Au venit cei care ne ajută cu îngrijirea animalelor la padoc și ne-au spus că nu este în regulă ce se întâmplă în Centrul Istoric. După ce vin cei care vând câini sau pisici și nu reușesc să vândă aceste animale le abandonează acolo și sunt mereu solicitați să vină la ghena de gunoi pentru că sunt câini și pisici, în fiecare dimineață de duminică”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Mai mult decât atât, consilierul local Andrei Amos a cerut explicații în cadrul ședinței cu privire la organizarea Târgului de Animale. Acesta este nemulțumit de faptul că nu se mai organizează și că era o bucurie pentru copiii care veneau să „mângâie un iepuraș, un cățel.”

Era o oportunitate pentru copiii însoțiți de părinți să socializeze cu aceste ființe, să mângâie un iepuraș, un cățel, iar pentru agenții economici din zonă era o oportunitate să își crească încasările. Poate s-a schimbat locația sau poate este un alt motiv pentru care nu se mai organizează”, a precizat Andrei Amos.

La aceasta, primarul a spus că la Botoșani nu este autorizație pentru organizarea unui astfel de târg și că nici nu consideră că ar fi în regulă să se mai desfășoare în centrul municipiului, în anul 2023.

La Botoșani nu avem autorizat un târg de animale. Am primit și eu solicitări, știam că voi primi. După ce am transmis Poliției Locale l-am rugat pe domnul viceprimar să ne ajute și s-a implicat pe această direcție (...) Nu este ok ca în centrul orașului să avem un comerț de acesta, care nu este civilizat și de actualitate. Avem magazine de specialitate în Botoșani, unde se comercializează, sunt cabinete și sunt verificați cei care vând. Știți că s-a modificat legislația și nu oricine poate vinde animale. Atunci, erau două aspecte: animalele abandonate pe spațiul public și mizeria care rămâne în urmă. Cei care vând acolo găini legate de picior... nu cred că este ok să se facă asta în Centrul Istoric în anul 2023. La Botoșani nu mai avem Târg de Animale pentru că vorbim de un municipiu reședință de județ. Poate în alte comune se mai pretează, dar eu nu văd că în Centrul Istoric ar trebui să se vândă câini, pisici, găini. Chiar dacă sunt frumoase și vine părintele cu copilul, dar acesta poate merge și la magazin”, a completat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Viitorii consilieri locali de la PNL au planuri și cu Poliția Locală! (Video)

Friday, 18 October 2024

Aleșii, care vor ocupa de la finalul acestei luni scaunele de consilieri locali din partea PNL, au luat în vizor și Poliția Locală a Municipiului Botoșani. Viitorii consilieri locali spu...

Gala Excelenței în Educație: Olimpici botoșăneni premiați pentru rezultate remarcabile! (Foto, Video)

Friday, 18 October 2024

Ziua de vineri a fost dedicată elevilor și profesorilor botoșăneni care, de-a lungul anului școlar 2023 – 2024, au obținut rezultate excepționale la concursurile la care au participat. ...

Ce vor să facă viitorii consilieri locali de la PNL cu Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”! (Foto, Video)

Friday, 18 October 2024

La sediul de partid al Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, formațiunea politică și-a prezentat consilierii locali care își vor prelua mandatele la finalul acestei l...