Angajatii Apa Grup, pe urmele gropilor!

Angajatii Apa Grup, pe urmele gropilor!

 MARICEL GEORGESCU  

Zonele afectate de lucrările de şantier din cadrul programului ISPA sunt zilnic monitorizate şi remediate de către specialiştii SC Apa Grup Botoşani şi ai firmei contractante.

Aceştia au în atenţie în primul rând şanţurile care, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, nu au putut fi readuse la nivel de covor asfaltic, ci acoperite cu piatră spartă. Două utilaje ale Hidroconstrucţia SA Bucureşti, coordonate de inginerii specialişti ai societăţii, merg zilnic pe traseele lucrărilor intrate acum în aşteptare şi refac nivelul de piatră spartă, activitatea lor demarând din nou, în acest an, pe 4 ianuarie.

"Chiar dacă noi am predat amplasamentele firmelor de construcţie implicate în programul ISPA, vreau să se ştie că păstrăm legătura cu activitatea lor şi o supraveghem permanent. Am fost şi în alte judeţe, unde se lucrează pe reţelele de apă tot din fonduri europene şi mă bucur să spun că stăm mai bine ca alţii în ceea ce priveşte calitatea", a declarat Maricel Georgescu, directorul general al SC Apa Grup.

Colaborarea cu firma contractantă a lucrărilor de înlocuire a conductelor de apă şi canalizare din municipiul Botoşani este mai mult decât bună, în condiţiile în care aceasta are de încasat o restanţă de 6,6 milioane de lei, reprezentând contravaloarea TVA a lucrărilor executate în cadrul programului ISPA Botoşani. Sumă pe care SC "Apa Grup, beneficiarul final al programului, nu a putut s-o achite date fiind problemele financiare cu care se confruntă. Situaţia se aşteaptă a fi rezolvată la sfârşitul lunii februarie, când Autoritatea de Management Ex-ISPA, din subordinea Ministerului Finanţelor Publice, a anunţat că va finaliza Normele de Aplicare a legii privind alocarea de la bugetul de stat a fondurilor necesare pentru continuarea şi finalizarea măsurilor ex-ISP. Actul normativ a fost aprobat în octombrie anul trecut şi prevede o distribuire de 6 milioane de euro pentru Botoşani, ca plată a TVA.
 
Programul ISPA vizează modernizarea şi extinderea sistemelor de apă şi canalizare din Botoşani, valoarea proiectului fiind de circa 42,5 de milioane de euro, fonduri europene, în cea mai mare parte.

 


COMUNICAT SC APA GRUP SA

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
266

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
328

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
748

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...