ANAF intră în reorganizare!

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va intra, începând din septembrie, printr-o reorganizare internă care începe în septembrie şi va dura circa şase luni, relatează hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, fiscul, căruia luni de zile i s-a reproşat că hăituie micii comercianţi şi bătrânele care vând urzici, în timp ce marii evazionişti dorm liniştiţi, va reorganiza departamentul contribuabili mari şi mijlocii. În urma acestei reoganizări, se presupune că durata controalelor va scădea, iar rambursarea TVA va dura maxim 15 zile. Reorganizarea propusă de şeful Fiscului a fost convenită cu FMI şi aprobată de premierul Victor Ponta. Reoganizarea are ca scop şi creşterea gradului de autonomie a instituţiei.

Reorganizarea Fiscului a fost convenită cu FMI, delegaţia Fondului Monetar Internaţional ajungând la un acord cu preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, la ultima vizită, petrecută în luna iulie, potrivit unor surse politice.

Amintim că, începând cu 2014, an electoral şi, în special cu 2015, an ce precede alegerile parlamentare şi locale, ANAF a devenit o instituţie tot mai importantă în stat, având rolul de a consolida cât mai rapid bugetul şubrezit de măsuri populiste.
Astfel, în acest an, românii au cunoscut o adevărată ofensivă a acestei instituţii, inspectorii ieşind din birouri şi transformându-se în vânători de mici evazionişti, reali sau închipuiţi. În primăvara şi vara lui 2015, maşinile ANAF au putut fi văzute pretutindeni în ţară, controlând, amendând şi închizând mici magazine şi terase pentru doar câţiva lei care nu se regăseau pe bon. Populaţia a reproşat ANAF-ului că, în timp ce amendează bunicuţe care vând trei legături de pătrunjel, marii evazionişti îşi fac în continuare vacanţe în Tenerife şi nu-i întreabă nimeni cu ce bani şi-au cumpărat Maseratiuri, Bentleyuri sau alte limuzine de lux.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare și educare preventivă, realizate de ISU Botoșani în trei unități școlare din județ! (foto)

Friday, 11 October 2024

Peste 700 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar au participat, astăzi, la mai multe activități de informare și educare preventivă desfășurate de pompieri la Școala Gimnazială nr. 4 ...

Primăria Botoșani, partener în Campania de iluminat architectural „Ziua Părinților de Îngeri”! (foto)

Friday, 11 October 2024

În semn de solidaritate cu familiile care au suferit astfel de pierderi, mai multe clădiri emblematice din 13 orașe din țară vor fi iluminate în culorile roz și bleu, simboluri ale sp...

S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Lebăda și satul Curtești! (foto)

Friday, 11 October 2024

Această investiție a fost solicitată de rezidenții din zonă încă din anul 2019, prin interpelări în Consiliul Local și adrese scrise. În urma acestor solicitări, Primăria B...