Amintiri scoase la vanzare

Amintiri scoase la vanzare
Fie ca au pensiile mici, sau ca nu au nici un fel de venit, zeci de pensionari botosaneni si-au scos si astazi amintirile la colt de strada pentru a le vinde pe un pret de nimic.

Isi vand cartile, hainele, papucii, veiozele sau tablourile. Nu cer mult pe ele, pentru ca stiu ca doar pentru ei acele obiecte sunt o valoare. Renunta insa la ele pentru a-si cumpara medicamente sau pentru a-si implini poftele.

"Nu am mai mancat de mult o bucata de carne. Imi este frica sa ma apropii de hala, pentru ca misosul imi face rau. Nu am mai mancat de la Craciun, cand mi-a adus o vecina o bucata de friptura", spune cu ochii in lacrimi o batrana ce se chinuieste sa isi vanda pantofii purtati in tinerete.

La cateva "tarabe" distanta, un alt batran se chinuieste sa isi vanda un aparat foto vechi. Un cumparator se intereseaza de el, insa nu il cumpara. Disperat, batranul lasa din pret. "Haide domnule, cu 4 lei il dau. E vechi dar e bun, functioneaza".

In bazarul de langa complexul Tati sunt zeci de astfel de persoane. Isi intind pe o patura uzata toate amintirile din casa si isi indeamna clientii sa le cumpere. Putini sunt insa cei care le cumpara. Multi vin, se uita... si pleaca mai departe.

O batranica studiaza cu mare atentie cateva haine uzate asezate cu grija, insa, pe o patura. Doar se uita la ele... pentru ca batistuta in care isi tine banutii.. este goala. Pleaca, privind inapoi la cele doua haine vechi.

Cartile rasfoite probabil de sute de ori, cu copertile uzate de vreme atrag si asteapta si ele sa fie cumparate. Trecatorii le rasfoiesc, intreaba de pret, insa putini sunt cei care scot bani din buzunar sa le cumpere.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
16

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
283

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
318

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...