Ambasada SUA, după ce Senatul american a tăiat bani de la Deveselu: Asigurăm apărarea României!

Ambasada SUA, după ce Senatul american a tăiat bani de la Deveselu: Asigurăm apărarea României!

Ministerul Afacerilor Externe si Ambasada SUA au reactionat sambata dupa ce presa romana a scris ca Senatul SUA a decis sa elimine din proiectul bugetului anului viitor un articol referitor la baza militara americana de la Deveselu prin care a taiat, practic, bugetul pentru cercetare, dezvoltare, testare si evaluare pentru anul fiscal 2018.

MAE a precizat intr-un comunicat remis sambata ca "sistemul de aparare impotriva rachetelor de la Deveselu Aegis Ashore este complet operational, este bugetat corespunzator si isi indeplineste misiunea atribuita, fiind integrat in capabilitatea NATO de aparare impotriva rachetelor balistice".

Acelasi lucru il transmite si Ambasada SUA intr-un punct de vedere remis Ziare.com. "Sistemul Aegis Ashore Romania este complet operational si in intregime finantat. El reprezinta o contributie foarte importanta a Statelor Unite ale Americii si a Romaniei la sistemul Balistic de Aparare Anti-Racheta al NATO (NATO Ballistic Missile Defense).

Legislatia avuta in vedere in Legea de Autorizare a Apararii Nationale pentru Anul Fiscal 2018 (FY18 National Defense Authorization Act) se refera la capacitati suplimentare pentru apararea aeriana a bazei de la Deveselu. Statele Unite isi mentin angajamentul de a asigura apararea Romaniei si a tuturor aliatilor NATO", se arata in comunicatul citat.

Stirea la care au facut referire institutiile anunta ca Senatul SUA a decis sa elimine din proiectul bugetului anului viitor un articol care prevedea accelerarea instalarii de noi capabilitati la sistemul de aparare antiracheta Aegis Ashore de la Deveselu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...