Alocaţiile complementară şi monoparentală, unificate, pragul de atribuire scade cu 100 lei

Alocaţiile complementară şi monoparentală, unificate, pragul de atribuire scade cu 100 lei

   Mediafax

Guvernul dezbate luni, în primă lectură, un proiect de lege prin care alocaţia complementară pentru susţinerea familiei e unificată cu cea monoparentală, iar pragul pentru atribuirea acestei noi alocaţii scade cu 100 lei, de la 470 la 370 lei pe venit pe membru de familie, susţin surse ministeriale.

Unificarea celor două tipuri de alocaţii, de care beneficiau familiile cu venituri de până la 470 lei pe membru de familie, este inclusă într-un proiect de Lege privind alocaţia pentru susţinerea familiei, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse ministeriale.

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mihai Şeitan, declara, în 24 august, pentru MEDIAFAX, că suma indemnizaţiilor acordate unei familii sau unei persoane singure nu va putea depăşi un anumit plafon, care va fi stabilit prin Codul social, document care trebuie finalizat în luna octombrie.

Ministrul Mihai Şeitan a precizat că plafonul maxim pentru suma indemnizaţiilor pe care o familie sau o persoană le pot primi nu a fost încă stabilit.

Demnitarul a explicat că această măsură va fi luată pentru a nu încuraja "nemunca", arătând că în prezent sunt multe cazuri în care veniturile cumulate din ajutoare sociale ajung la 3.000 - 4.000 de lei lunar.

Şeitan a mai spus că noul act normativ va direcţiona fondurile din bugetul asigurărilor sociale doar către cei care au nevoie de sprijin.

Ministrul Muncii a adăugat că o parte din indemnizaţii vor dispărea, în sensul că vor fi comasate, dând ca exemplu persoanele cu handicap, pentru care legislaţia actuală prevede 13 tipuri de indemnizaţii iar în Codul social va mai exista doar un singur tip, scrie Mediafax.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
382

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
119

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
338

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...