"Mai mult de jumatate din populatia din Dorohoi nu are acum apa curenta", spune primarul Dorin Alexandrescu

"Mai mult de jumatate din populatia din Dorohoi nu are acum apa curenta", spune primarul Dorin Alexandrescu
Situatie de neimaginat pentru dorohoieni, care de zile bune nu beneficiaza de apa potabila, dupa ce Apa Grup a sistat in tot judetul furnizarea apei curente, societatea ramanand fara energie electrica la statiile de pompare din cauza datoriilor acumulate la E-ON Moldova.

Situatia a fost remediata temporar in municipiul Botosani, fiind aduse doua motogeneratoare pentru a asigura cantitatea necesara de apa populatiei, insa la Dorohoi situatia este ceva mai dificila, fiind un generator cu o capacitate mult mai mica si care nu face fata pentru toti cei 32.000 de dorohoieni.

Potrivit celor spuse de primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, mai mult de jumatate din populatia municipiului este in prezent fara apa curenta, avand locuintele in zonele inalte ale orasului, iar in celelalte zone se inregistreaza presiune scazuta sau cu intermitente.

"Nu avem apa din nou in municipiul Dorohoi, din cauza faptului ca blocul generator pe care il foloseste Apa Grup nu este suficient de mare, astea sunt explicatiile reprezentantilor Apa Grup si atat eu, cat si dorohoienii, suntem tare nemultumiti pe problema aceasta. Apa Grup este depasita de situatie si nu reuseste sa asigure apa pentru dorohoieni. Din ceea ce stiu, mai mult de jumatate din populatia din Dorohoi nu are acum apa curenta. Cele mai mari aglomeratii de oameni sunt pe zonele inalte, unde traiesc peste 50% din dorohoieni. Apa Grup ar putea sa foloseasca generatoarele o perioada in Botosani si o perioada sa le foloseasca in pomparea apei in Dorohoi, nu stiu de ce este discriminarea asta", a spus Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Situatia este cu atat mai grava, fiind vorba de persoane sinistrate care si-au pierdut casele la inundatiile din vara acestui an si locuiesc in prezent in tabere de sinistrati, nemaivorbind de nevoia de apa pentru dorohoienii care isi reconstruiesc casele afectate de ape.

"Eu am vorbit cu domnul Georgescu si cu toti factorii care sunt implicati si ar trebui sa se rezolve situatia, eu nu am posibilitatea sa rezolv problemele tehnice ale societatii Apa Grup. Le-am spus ca nu este posibil ca un municipiu sa ramana fara apa, mai ales ca sunt atatea probleme, sunt atatea case de reconstruit in Dorohoi, mai mult de atat, avem si tabara de sinistrati si noi nu avem apa", a adaugat primarul municipiului Dorohoi.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
346

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
368

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
223

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...