Alianta PSD+PNL functioneaza la Botosani, spun la unison liderii celor doua partide!

Alianta PSD+PNL functioneaza la Botosani, spun la unison liderii celor doua partide!
Vizavi de propunerea secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, ca PSD si PNL sa formeze o alianta la nivelul fiecarui judet, reprezentantii celor doua partide de la Botosani spun ca alianta exista, desi au mai fost unele tensiuni in ultima vreme in cadrul Consiliului Judetean, cand consilierii PSD au votat alaturi de PDL componenta Consiliilor de Administratie ale spitalelor.

"Eu spun ca alianta PSD+PNL la Botosani este prin acordul pe care l-am avut cu domnul deputat Florin Turcanu, ea functioneaza in judetul Botosani. Referitor la Ordonanta 48, privind desemnarea membrilor in Consiliile de Administratie ale spitalelor, PSD a actionat in functie de actele normative existente in Romania. Aliantele functioneaza tinandu-se cont de legislatia romaneasca. PSD este un partid de centru stanga, PNL este de dreapta, fiecare avem un program, avem alte viziuni privind administrarea si guvernaea tarii, noi discutam alianta pe puncte, unde sunt puncte comune suntem de acord, dar trebuie sa recunoastem ca avem si puncte divergente", a declarat Gheorghe Marcu, presedintele PSD Botosani.

Liderul social-democrat a adaugat faptul ca cea mai clara dovada ca alianta PSD-PNL functioneaza la Botosani este ca pesedistii sustin un liberal la functia de vicepresedinte al CJ, specificand faptul ca PSD nu va sustine niciodata un vicepresedinte PDL pentru Consiliul Judetean.

Punctul de vedere al social-democratilor pare sa fie impartasit si de liberali, Catalina Lupascu precizand ca, in ciuda divergentelor din cadrul CJ, alianta PSD+PNL exista in continuare.

"Exista alianta PSD+PNL la nivelul Consiliului Judetean Botosani, desi in anumite momente consilierii PSD au actionat in alt mod decat cel pe care il discutasem cu cateva clipe inainte de sedinta de CJ, dar asta nu inseamna ca aceste divergente vor conduce la ruperea aliantei, ci vom avea discutii dupa, pentru a ne armoniza pe cat posibil. Trebuie sa precizam ca suntem doua partide fundamental diferite privind principiile si doctrina, cu siguranta in viata politica e firesc sa ne distantam la un moment dat", a spus Catalina Lupascu, vicepresedintele CJ din partea PNL.

Referitor la activitatea Consiliului Judetean, cele doua partide au cate un lider de grup care comunica pe problemele ridicate in cadrul Consiliului Judetean, de la PSD consilierul judetean Violeta Teslaru iar de la PNL Catalina Lupascu.
 
PSD vrea sa colaboreze cu PNL in teritoriu
 

Raluca Turcan cheama liberalii la guvernare

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
16

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
114

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
80

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...