La un pas de tragedie! Sotia medicului Nicolae Vlad, evacuata de pompieri din locuinta cuprinsa de flacari!

La un pas de tragedie! Sotia medicului Nicolae Vlad, evacuata de pompieri din locuinta cuprinsa de flacari!
Un incendiu izbucnit în noaptea de 17 spre 18 august 2010, la locuinţa directorului Spitalului de Psihiatrie Botoşani, Nicolae Vlad, ar fi putut avea consecinţe extrem de grave dacă nu ar fi intervenit la timp pompierii, care au şi salvat-o pe soţia doctorului.

Incidentul s-a înregistrat puţin după miezul nopţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani fiind sesizat despre faptul că arde o casă de pe strada Alexandru cel Bun din municipiul Botoşani.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta în una dintre încăperile aflate la etajul locuinţei şi la acoperiş, existând pericolul ca flăcările să se extindă şi la celelalte camere.

Acasă se afla doar soţia medicului Nicolae Vlad, femeia în vârstă de 55 de ani fiind evacuată de pompieri din locuinţa cuprinsă de un fum gros. Având în vedere suprafaţa mare afectată, s-au suplimentat forţele de intervenţie cu încă un echipaj.

Incendiul a fost localizat şi stins în mai puţin de jumătate de oră. Alte trei ore, pompierii au acţionat pentru înlăturarea efectelor incendiului. Flăcările au distrus aparatură electronică  şi electrocasnică, mobilier, cărţi şi o parte din acoperişul casei, pagube estimate la circa 150.000 lei.

"Valoarea distrugerilor a fost mare şi din cauza faptului că incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, s-a stabilit că incendiul a izbucnit într-un birou amenajat la etajul imobilului, fiind provocat cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit generat de un aparat electric lăsat sub tensiune. Pompierii au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 300.000 lei", informează Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
1

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
69

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
487

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...