Alexandru Flutur, fiul fostului primar, a lăsat informatica pentru afaceri

Alexandru Flutur, fiul fostului primar, a lăsat informatica pentru afaceri


Facebook

Alexandru Flutur, 31 de ani, a studiat informatică în facultate, la Iaşi, şi tot acolo a absolvit apoi un master în manage­men­tul proiectelor pentru a se angaja în con­sultanţă pe zona de finanţare. A lucrat în ca­drul unei companii de profil până în 2011, când a decis să renunţe la statutul de angajat pentru cel de antreprenor.
 
După un an în care a prospectat piaţa, a pus cap la cap planul de afaceri şi a testat reţete de prăjituri, a deschis prima cafenea cu specific franţuzesc , în Iaşi.
Tânărul antre­pre­nor, fiu al fostului primar din Botoşani, Cătălin Flutur, a investit iniţial circa 100.000 de euro de la prieteni şi din economii personale. La scurt timp a deschis şi o a doua cafenea în Iaşi, iar de aproximativ o lună s-a lansat şi pe piaţa din Capitală cu acelaşi concept.

"Mi-am pus şorţul, am început să gătesc şi am angajat repede oameni, indiferent de expe­rien­ţă, care să mă ajute să fac faţă“, spune Flutur.

Până la jumătatea acestui an însă, Ale­xan­dru Flutur are în plan deschiderea altor două unităţi în Bucureşti, una fiind amplasată cu siguranţă într-un mall precum AFI Palace Cotroceni sau Băneasa Shopping City. Inves­ti­ţia totală în cele trei cafenele La Folie care ar urma să funcţioneze pe piaţa din Bucu­reşti de anul acesta se ridică la circa 450.000 de euro.

"În Bucureşti vom mai mări echipa şi caut în special angajaţi pentru zona de laborator. În general, pentru joburile de ospătar, barman sau casier am recrutat studenţi, aşa a fost să fie, pentru că nu sunt poziţii din care oamenii vor să facă meserie. Cei din laborator sunt oameni care cunosc domeniul şi care vor să facă o meserie din asta, să avanseze“, mai spune el.

Citeşte mai mult pe ZF.ro

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fost antrenor la Foresta: ”Acum Botoșaniul are 25 de ani peste Suceava în multe domenii!”

astăzi, 08:45
85

Profesorul Marin Barbu regretă că fotbalul sucevean a ajuns foarte jos. Foresta Suceava s-a desființat, iar cele mai bune echipe din județ sînt Șomuz Fălticeni, care joacă în play-o...

Florin Piersic, dus de urgență cu elicopterul SMURD la București! Care este starea de sănătate a marelui actor

astăzi, 07:34
223

Actorul se afla internat la Institutul Inimii „Dr. Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca.Managerul spitalului din Cluj-Napoca a declarat, pentru Cluj24, că transferul actorului a fost u...

Copii opăriți cu ciorbă în a doua zi de Paști, unul dintre ei transferat la Iași cu arsuri pe corp!

astăzi, 07:15
329

Momente cumplite pentru o familie din Botoşani, în a doua zi de Paşti. Doi fraţi, de 2 şi 3 ani, s-au opărit cu ciorbă clocotită. Unul dintre copii a fost trimis de urgenţă la Iaşi....