Alertă nucleară în Japonia: Nivelul radiaţiilor a crescut de opt ori

Alertă nucleară în Japonia: Nivelul radiaţiilor a crescut de opt ori
Nivelul radiaţiilor a crescut de opt ori în Japonia. Un incendiu s-a produs marţi dimineaţă la reactorul 4 de la Fukushima, după ce reactorul 2 a explodat luni seară.

Dezastrul de la Fukishima ia amploare. Reactorul numărul patru a luat foc în această dimineaţă, după ce o explozie a avut loc aseară la un alt reactor. Nivelul radiaţiilor în zonă a depăşit de până la 400 de ori limita admisă şi pune în pericol vieţile oamenilor.

Radiaţiile de la Fukushima au ajuns la un nivel ce poate avea impact asupra sănătăţii oamenilor

Radiaţiile la uzina nucleară Fukushima Daiichi, avariată în urma cutremurului din 11 martie, au crescut până la un nivel "ce poate avea impact asupra sănătăţii oamenilor", a anunţat marţi guvernul japonez, care a cerut populaţiei aflate pe o rază de 30 de km în jurul centralei să rămână în case.

"Vorbim acum de niveluri care pot avea impact asupra sănătăţii umane. Aş vrea ca toată lumea să reacţioneze cu calm la această informaţie. Acestea sunt valori înregistrate în apropierea zonei unde suspectăm să se produce scurgerea de substanţe radioactive", a precizat secretarul cabinetului nipon, Yukio Edano.

Potrivit agenţiei Kyodo, lângă reactorul nr. 3 de la Fukushima I radiaţiile sunt de 400 de ori mai mari decât limita normală anuală.

Autorităţile încearcă să răcească barele de combustibil folosind o soluţie in extremis - apa de mare - în încercarea disperată de a evita topirea miezului reactorului, ceea ce ar fi un accident nuclear grav, informeaza Realitatea.net.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
199

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
97

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
105

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...