Alegeri in Republica Moldova: Voturile vor fi renumarate

Voturile exprimate la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova vor fi renumarate, dupa ce Curtea Constitutionala a admis cererea formulata de Partidul Comunist din Republica Moldova in acest sens.

Comisia Electorala Centrala urmeaza sa purceada la renumararea voturilor, in ansamblu, pe tara. Cererea comunistilor a fost admisa dupa ce s-a constatat incorectidutinea datelor dintre procesele verbale primite de la birourile electorale, comparativ cu cele care au fost plasate pe site-ul CEC, informeaza publicatia Jurnal de Chisinau.

Juristul PCRM, Sergiu Sarbu, a comentat decizia CCR si a spus ca partidul este satisfacut, insa a recunoscut ca renumararea ar putea sa nu schimbe rezultatul alegerilor.

"Poate ca in urma renumararii nu se va schimba esenta si distribuirea mandatelor, pentru ca cele mai mari fraude s-au facut pana la introducerea buletinelor de vot", a declarat Sergiu Sarbu, care este de parere ca renumararea poate aduce 1% in plus pentru comunisti.

Numararea trebuie efectuata in tremen de maxim 7 zile, iar de renumarare se vor ocupa aceleasi organe electorale. Sergiu Sarbu a precizat ca, in functie de rezultatele renumararii, comunistii pot depune o sesizare privind anularea integrala a scrutinului. "Daca se va demonstra votarea multipla, atunci PCRM va depune un demers de fraudare a alegerilor parlamentare din 28 noiembrie si invalidarea rezultatelor", a spus Sergiu Sarbu, portivit InfoPrimNeo.

Comunistii au reclamat la CCR rezultatul alegerilor parlamentare anticipate, spunand ca accesul observatorilor PCRM la scrutinul parlamentar din 28 noiembrie a fost limitat, iar buletinele cu voturi pentru comunisti au fost puse in teancul de buletine cu voturi pentru liberal-democrati.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
5

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
32

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
233

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...