ALEGERI ANTICIPATE IN MOLDOVA? PCRM declară că nu-l va vota pe Marian Lupu în funcţia de şef al statului

ALEGERI ANTICIPATE IN MOLDOVA? PCRM declară că nu-l va vota pe Marian Lupu în funcţia de şef al statului
"PCRM nu va susţine candidatura la postul de Preşedinte al Moldovei din partea coaliţiei liberale", transmite presa afiliată comuniştilor.

"În condiţiile în care au fost ignoraţi 48 de deputaţi ai Parlamentului, contrar voinţei cărora a fost ales actualul speaker, fracţiunea majoritară nu vede posibilitatea de a participa la alegerea Preşedintelui ţării", susţine deputatul PCRM Vladimir Ţurcan, citat de omg.md.

UNIMEDIA precizează că dacă PCRM nu va participa la alegerea şefului statului, după două încercări nereuşite, preşedintele în exerciţiu va dizolva Parlamentul şi va anunţa organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

"Noi am spus de la început - dacă nu se va ajunge la un acord privind alegerea Preşedintelui Parlamentului, atunci este sub semn de întrebare şi alegerea Preşedintelui. Şi nu suntem noi de vină, deoarece prima parte nu a fost respectată de membrii Alianţei", a declarat Ţurcan, încercând să pună pe umerii AIE responsabilitatea pentru organizarea unor posibile alegeri anticipate.

Amintim că, anterior, liderii AIE s-au declarat convinşi că Partidul Comuniştilor va participa la alegerea şefului statului. De altfel, PCRM va ajunge în viitorul Parlament cu maximum 20 – 25 de mandate de deputat, mai susţin liderii AIE.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
68

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
113

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
36

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...