Agitatie la Uvertura Mall! Primarul a vrut sa vada cum recita copiii poemul "Luceafarul" - FOTO, VIDEO

Agitatie la Uvertura Mall! Primarul a vrut sa vada cum recita copiii poemul "Luceafarul" - FOTO, VIDEO
Zeci de copii au luat cu asalt etajul III de la Uvertura Mall, acolo unde se desfasoara concursul organizat de primarul Ovidiu Portariuc.

Emotii, curaj si multa rabdare, de asta au avut nevoie copiii pentru a recita poemul "Luceafarul" si pentru a primi tableta promisa de edilul sef al municipiului Botosani. Ovidiu Portariuc a vrut sa vada cum recita acestia cele 98 de strofe si a fost prezent sambata la Uvertura Mall.

Patru comisii i-au evaluat pe elevi, începând cu ora 10.00, acelasi lucru urmand sa se intample si duminica.

Fetita care a impresionat in prima zi



Are 9 ani, este eleva in clasa a III-a la Scoala Gimnaziala "Grigore Antipa" din Botosani si a recitat superb poemul "Luceafarul". Se numeste Irina Ciobănaşu si nu s-a incurcat deloc, mai mult de atat ea a recitat poemul ca un mare actor, aflat pe o scena cu sala plina. (vezi video jos)

"Am invatat poezia in 9 zile. Imi plac foarte mult poeziile", a spus Irina Ciobănaşu dupa ce a terminat de recitat poemul, fiind aplaudata de toti cei prezenti.

Impresionat de micuta botosaneanca, edilul Ovidiu Portariuc s-a asezat langa ea si a asteptat ca aceasta sa spuna toate cele 96 de strofe.

"Ma bucur ca sunt foarte multi participanti, de toate varstele, de la cei mici si foarte talentati pana la elevi de liceu. E de apreciat curajul lor si efortul pe care l-au facut. Imi doresc ca tot sa fie castigatori", a declarat edilul sef al municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc.

Premii de consolare pentru cei care s-au incurcat



Primarul Ovidiu Portariuc a anuntat ca pe 15 ianuarie, atunci cand va fi festivitatea de premiere, vor primi premii de consolare si cei care nu au dus pana la capat poemul. Ei vor primi cadouri de la Noriel, libraria Alexandria, CineGrand sau Carrefour.

In plus, acesta a discutat cu cei de la CineGrand, iar inaintea fiecarui film, vor fi afisate imagini cu Mihai Eminescu.

În total, 125 de elevi cu domiciliul in municipiul Botosani s-au înscris pentru a câștiga o tabletă, pe care o vor primi dacă vor recita Luceafărul. Premiile se vor da în data de 15 ianuarie.

GALERIE FOTO:



















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
21

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
67

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
56

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...