Afaceristă din domeniul panificației, cercetată pentru evaziune fiscală!

Afaceristă din domeniul panificației, cercetată pentru evaziune fiscală!
În perioada 01-11 octombrie a.c., poliţiştii botoşăneni au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Şapte persoane sunt cercetate penal sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni economice.

Peste 400 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi transporturi au fost angrenați în desfăşurarea mai multor acțiuni punctuale, efectuând în total 862 controale, dintre care 140 la societăți comerciale, 138 la persoane fizice, fiind verificate și 584 mijloace de transport.

Polițiștii au constatat 9 infracţiuni, prevăzute de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

De asemenea, au fost aplicate 584 sancţiuni contravenţionale, dintre care 103 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenționale aplicate se ridică la 138.690 lei, iar a bunurilor ridicate urmare a acestora se ridică la 6.882 lei.

În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au depistat-o pe Adriana  B. de 41 ani, asociat unic şi administrator al unei societăţi comerciale din comuna Avrămeni, judeţul Botoșani, care, în perioada iunie–septembrie 2013, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale, prin omisiunea evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale a unor operaţiuni comerciale efectuate cu cereale şi a veniturilor realizate.

În cauză se vor efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Alte şase persoane, administratori ai unor societăţi comerciale având ca obiect activitatea de fabricare a pâinii, sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de reţinere şi nevărsare, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

Prin săvârşirea faptelor menţionate, prejudiciul creat în dauna bugetului de stat general consolidat însumează 153.330 lei.

Activităţile de prevenire și combatere a ilegalităților în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie vor continua şi în perioada următoare.

Comunicat de presă Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
13

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
30

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
141

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...