Adomnitei nu vrea, politistii vasluieni nu se lasa!

Adomnitei nu vrea, politistii vasluieni nu se lasa!

CRISTIAN ADOMNITEI

În luna februarie 2010, judecătorii Tribunalului Vaslui au decis, printr-o sentinţă definitivă, anularea permisului fostului ministrul al Educaţiei, Cristian Adomniţei. Acesta a recurs însă la o altă metodă pentru a nu rămane fără carnetul de conducere, informeaza Obiectiv de Vaslui.

Adomniţei a înaintat Judecătoriei Barlad o contestaţie la executarea sentinţei Tribunalului Vaslui, însă judecătorii barlădeni i-au respins, săptămana trecută, cererea. El mai poate uza de o cale de atac, recursul. După pronunţarea Tribunalului Vaslui, fostul ministru al Educaţiei, indiferent dacă formula sau nu contestaţia la executare, avea obligaţia să predea permisul la Poliţie în termen de 15 zile, lucru pe care nu l-a făcut.

Lui Cristian Adomniţei i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile, cand a fost suprins de radar ca depasise viteza maxima admisa. In ciuda vitezei mai mari cu peste 50 km/oră peste limita legală, Adomniţei a contestat procesul verbal prin care a fost sancţionat.

Contestaţia s-a judecat la Judecătoria Barlad şi, miraculos, judecătorii de aici i-au dat caştig de cauză. Poliţiştii au formulat recurs, pe care l-au caştigat la Tribunalul Vaslui.

Pe 22 februarie, judecătorii vasluieni au dispus casarea sentinţei iniţiale, dispunand suspendarea permisului lui Cristian Adomniţei.

"Odată cu pronunţarea sentinţei definitive, contravenientul avea obligaţia să predea permisul de conducere la Poliţie în termen de 15 zile. Cum acest lucru nu s-a întamplat, potrivit legislaţiei, perioada de suspendare a fost majorată cu 30 de zile. Dacă în acest interval de timp contravenientul este surprins conducand un autovehicul, atunci i se va întocmi dosar penal", a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvant al IPJ Vaslui.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
334

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...

Botoșănean adus sub escortă din Austria, băgat direct în penitenciar!

astăzi, 14:01
111

Printre cele 9 persoane se află și un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Botoșani.Botoșăneanul era dat în urmărire internațională pentru săvârşirea de infracţi...

Moarte cruntă pentru un șofer român în Belgia, chiar sub ochii soției. Cineva a aruncat un capac de canalizare în cabina TIR-ului!

astăzi, 12:35
761

Șoferul român de TIR a fost victima unui act șocant de violență petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, 11 mai 2024, când cabina sa a fost lovită de un capac de cana...