Ce schelete ascunde Casa Poporului?

Ce schelete ascunde Casa Poporului?
"Un fost coleg de munca al lui Stefan mi-a spus ca fratele meu e mort si ingropat in betonul dintr-un stalp al Casei Poporului". Legendele urbane spun ca Palatul Parlamentului este bantuit de fantomele mortilor. Apar noaptea pe coridoarele celei mai mari constructii din Europa, rup sigilii, fluiera sau fac sa tiuie sistemele de securitate.

O batrana de langa Iasi este convinsa ca fiul ei a murit in urma cu 21 de ani pe cand lucra la Casa Poporului, iar cadavrul lui a fost zidit intr-un stalp de la intrarea in cladire.

Stefan Amarghioalei din Ungheni, judetul Iasi, a disparut in 1989 pe santierul de la Casa Poporului, astazi Palatul Parlamentului, scrie Libertatea.

Avea doar 27 de ani. Mama lui, Ortansa Amarghioalei (70 de ani), povesteste cum s-au petrecut lucrurile.

"Era in 1989. Baiatul meu terminase Liceul Negruzzi, a dat examen la Facultatea de Constructii din Bucuresti, dar n-a fost admis, asa ca s-a angajat pe santierul de la Casa Poporului, alaturi de taica-sau. Pe 1 martie a venit acasa, iar a doua zi a plecat inapoi, la Bucuresti. De atunci, nu mai stiu nimic de el. La cateva zile dupa ce a plecat, sotul meu m-a intrebat, intr-o scrisoare, daca Fanica este inca la Iasi si i-am raspuns ca plecase la Bucuresti", povesteste femeia.

Imediat ce a aflat ca fiul ei, Stefan, n-a ajuns la Bucuresti, a urcat intr-un tren si a venit in Capitala sa vada ce s-a intamplat. In compartiment se aflau mai multi barbati care munceau tot pe santierul de la Casa Poporului. Femeia i-a auzit vorbind cum ca baiatul ei ar fi cazut intr-un cofraj de beton si ar fi murit ingropat acolo.

Batrana povesteste ca s-a interesat peste tot despre soarta fiului ei, si la minister si la militie, dar nu a aflat mai nimic. In schimb, inginerul de santier i-ar fi spus sa ii faca "cele trebuincioase".

"Nu as vrea decat sa-mi zica cineva daca a murit sau nu si daca se afla intr-unul din stalpii de la intrarea in Casa Poporului. Avea 27 de ani cand a disparut", spune batrana plangand.

"La vremea respectiva era mare scandal dupa un accident de munca la Casa Poporului. Se lasa cu destituiri de directori, cu anchete ale Procuraturii Militare. Am auzit, de asemenea, despre trei sau patru cazuri, dar de Amarghioalei nu stiu nimic. Oricum, o sfatuiesc pe aceasta femeie sa caute in arhivele Procuraturii Militare", a declarat Anca Petrescu, arhitectul Casei Poporului, pentru cotidianul citat.

In schimb, fratele celui disparut, Ion, spune ca a formulat o cerere la Judecatoria Iasi, pentru ca magistratii sa-l declare decedat pe fratele sau.

"Au trecut 21 de ani de la disparitia lui si nu s-a mai auzit nimic de fratele meu. Atunci am inteles ca au fost gasiti ochelarii sai. Cei de acolo i-au trimis mamei o parte din haine si cartea lui de munca, dar nimeni nu a marturisit ce s-a intamplat cu adevarat acolo. Un fost coleg de munca al lui Stefan, Eugen Puscasu, mi-a spus ca fratele meu e mort si ingropat in betonul dintr-un stalp al Casei Poporului", a declarat Ion Amarghioalei, fratele lui Stefan.

Legendele urbane spun ca Palatul Parlamentului este bantuit de fantomele mortilor. Apar noaptea pe coridoarele celei mai mari constructii din Europa, rup sigilii, fluiera sau fac sa tiuie sistemele de securitate.

Pornite de la relatari ale personalului de noapte al cladirii, legendele spun ca aceste fantome au inceput sa-si faca simtita prezenta cu aproximativ 10 ani in urma. "Anca", de pilda, este o fata de aproximativ 20 de ani, are rochie de vara cu desen floral. Ea se arata doar personalului in uniforma si cere ajutor. (ziare.com)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

astăzi, 23:29
134

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
116

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
174

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...