Acuzatii dure la adresa medicului Pancu: "Prima lui grija era eutanasierea cainilor"

Acuzatii dure la adresa medicului Pancu: "Prima lui grija era eutanasierea cainilor"

 Mircea Serbanoiu  

Presedintele Federatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului din Romania, Mircea Serbanoiu, prezent marti la Botosani, a adus acuzatii grave, intr-o conferinta de presa, la adresa medicului Cristian Pancu, cel care in luna mai 2011 a eutanasiat 230 de caini la padocurile Primariei.

Mircea Serbanoiu sustine ca medicul veterinar a eutanasiat in perioada 2008-2011 sute de caini. Acesta sustine ca de fiecare data cand medicul Cristian Pancu eutanasia caini, facea adrese catre Directia Sanitar -veterinara si Pentru Siguranta Animalelor, prin care informa despre acest lucru.

"A eutanasiat multi caini. Am niste adrese catre Directia Sanitar-Veterinara. Dar cine este DSVSA sa informez eu cati caini eutanasiez? DSVSA ar fi trebuit sa se autosesizeze pentru ca in conformitate cu legea este autoritatea in domeniul bunastarii si protectiei animalelor. Ar fi trebuit sa se autosesizeze si sa ii atraga atentia acestui baiat sa nu eutanasieze daca nu are proba bolilor incurabile, pentru ca asa spune legea. La el toti cainii erau suspecti de jigodie. Am documente care arata ca aceasta infractiune se comite in forma continuata. In 2008 a eutanasiat 12 caini, in mai 2009 a eutanasiat 243 de caini, in 2010, 70 de caini. Aceste eutanasieri 2008-2011 arata ca s-au comis infractiuni in forma continuata. Domnii procurori ar trebui acum sa se autosesizeze imediat si sa redeschida cazul sau sa faca un alt dosar. Pancu Cristian nu a facut altceva prin toata activitatea pe care a desfasurat-o la acest adapost decat sa incalce Codul de deontologie profesionala. Datoria lui era sa vegheze la bunastarea animalelor nu sa aiba contract cu Primara doar pentru eutanasiere. Acest Pancu a incheiat contracte cu Primaria din an in an si exact la cateva zile dupa ce incheia noul contract eutanasia caini. Prima lui grija era eutanasierea cainilor", a declarat Mircea Serbanoiu.

Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului din Romania a facut la Judecatoria Botosani o plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata, primul termen al procesului fiind miercuri.

De asemenea, Federatia a facut plangere penala impotriva primarului Catalin Flutur, a viceprimarului Florin Ghiorghita, a lui Eugen Turcanu, directorul Serviciului Edilitare, Baze Sportive si Agrement, a Minodorei Vasiliu, directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Animalelor, a medicului veterinar Cristian Pancu, pe motiv ca se fac vinovati de uciderea celor 230 de caini de la padocul municipalitatii, din luna mai 2011.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
270

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
69

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
591

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...