Activități preventive ale polițiștilor rutieri desfășurate în unitățile de învățământ

Activități preventive ale polițiștilor rutieri desfășurate în unitățile de învățământ
Poliţiştii rutieri continuă activităţile preventive în rândul copiilor de toate vârstele, în încercarea de a contribui la dezvoltarea unui comportament rutier responsabil şi de a preveni astfel în viitor victimizarea acestora prin accidente de circulaţie.

La activităţile din perioada 15 – 25 noiembrie, au participat preşcolari şi elevi din cadrul Grădiniţei Şcolii Gimnaziale Sfântul Nicolae Botoşani şi respectiv Şcolii Generale nr.6 Botoşani.

Cum să se angajeze în traversarea străzii, cunoaşterea semnalizării rutiere destinate pietonilor, locurile unde se pot juca în siguranţă au fost câteva dintre noţiunile pe care poliţiştii au dorit să le transmită copiilor.        

Elevilor le-au fost prezentate materiale video cu recomandări şi teme de educaţie rutieră, discuţiile aplicate având caracter interactiv.

Până la sfârşitul anului, poliţiştii rutieri vor continua activităţile de prevenire şi în alte unităţi şcolare din judeţ.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: ION MUREȘAN – NICHITA DANILOV

astăzi, 09:05
3

La ora 11.00, cei doi poeți invitați se vor întâlni cu elevii Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți; profesor coordonator – Maria Epatov.La ora 1...

Un nou tip de bursă pentru elevi, anunţul Ministerului Educaţiei!

astăzi, 09:02
30

Ministerul Educației introduce un nou tip de bursă pentru elevi. Scopul noii măsuri este de a motiva școlarii care au rezultate medii să progreseze.În anul școlar 2024-2025, elevii vor...

Slujiri arhierești în două parohii din județul Botoșani, un preot a primit rangul de iconom stavrofor

astăzi, 08:29
78

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit Sfânta Liturghie la Parohia Albești din județul Botoșani. Cu această ocazie, ierarhul a sf...