Acțiuni ale pompierilor desfășurate în bisericile din Botoșani! (foto)

Salvatorii le-au vorbit oamenilor aflați în apropierea bisercilor despre măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a preveni implicarea în situații de urgență.

Acțiuni ale pompierilor desfășurate în bisericile din Botoșani! (foto)

Acțiunile dedicate „Săptămânii Protecției Civile” au continuat duminică dimineață cu Ziua educației preventive în lăcașurile de cult.

Având o colaborare foarte bună cu preoții din toate cele patru Protopopiate din Botoșani, Dorohoi, Săveni și Darabani, care susțin campaniile de informare ce au ca scop siguranța cetățenilor, pompierii au fost sprijiniți și astăzi, să desfășoare activități menite să dezvolte un comportament preventiv.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, preoții au distribuit credincioșilor care au participat la slujbele religioase, materiale informative. Acestea conțin recomandări referitoare la:

-              folosirea responsabilă a instalațiilor electrice și de gaze;

-              supraveghearea lumânărilor și a candelelor aprinse în locuințe;

-              pregătirea pentru situații deosebite, cum ar fi cutremurele;

-              supraveghearea copiilor pentru a nu se juca cu focul sau în apropierea acestuia.

Acțiunile de informare și educare preventivă desfășurate la Bisericile „Sf. Constantin și Elena ", „Sf. Nicolae" din orașul Darabani,  Biserica „Sf. Mihail și Gavril" Teioasa și Biserica „Sf. Varvara" din Șoldănești au fost susținute de pompierii militari și voluntari.

Salvatorii le-au vorbit oamenilor aflați în apropierea bisercilor despre măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a preveni implicarea în situații de urgență. Cu acest prilej, le-au oferit materiale de informare preventivă, din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C - Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și „Nu tremur la cutremur”.

Activitățile au fost organizate sub sloganul „Împreună, mai pregătiți", în baza protocolului de colaborare încheiat între Arhiepiscopia Iasilor și ISU Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă o parohie vacantă în Botoșani, se caută preot pentru aproape 160 de familii!

Vineri, 12 Aprilie 2024
878

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat vineri, 12 aprilie 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc ...

Poarta Focșanilor. Ce se întâmplă cu Moldova în caz de război?

Vineri, 12 Aprilie 2024
502

Ce se întâmplă cu Moldova în cazul unui război cu RusiaIstoricul dărăbănean Dorin Dobrincu a consemnat zilele trecute pe Facebook două declarații îngrijorătoare pen...

Olimpicii din ”Laurian”: Pasiunea pentru geografie aduce performanță școlară!

Vineri, 12 Aprilie 2024
549

Geografia, știința care studiază Pământul, s-a dezvoltat ca o disciplină cuprinzătoare care încearcă să înțeleagă Pământul cu toate complexitățile sale naturale ș...