Documente false procurate de la o firmă de avocatură, un tânăr de 26 de ani și-a luat „țeapă”!

Bărbatul a dat 1.000 de euro pentru un document fals și polițiștii de frontieră botoșăneni i-au întocmit dosar penal.

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 02:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pasager într-un microbuz, un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 26 de ani.

La controlul de frontieră, într-o borsetă aparținând bărbatului, a fost identificată o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimate datele și fotografia tânărului.

Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a luat legătura cu o firmă de avocatură ce se ocupa cu obținerea rapidă a documentelor românești. A trimis  firmei documentele necesare obținerii cetățeniei și suma de 1.000 de euro, iar în cursul anului trecut a primit cartea de identitate.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat comisar șef de poliție Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...