A devenit mamă la doar 13 ani!

A devenit mamă la doar 13 ani!
Zeci de copile din judeţul Botoşani, unele dintre acestea aflate la vârsta la care încă ar trebui să se joace cu păpuşile, au dat naştere unor prunci.

Potrivit datelor prezentate de medicul Gina Puflea, coordonatorul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie, în anul 2014, la Maternitatea Botoşani au fost înregistrate 89 de adolescente, cu vârste sub 18 ani, care au născut.

47% dintre acestea aveau la data la care au adus pe lume copiii vârsta de 17 ani, 34% erau tinere de 16 ani, patru fete au devenit mame la 15 ani. Cea mai tânără mămică din judeţul Botoşani, de anul trecut, a avut doar 13 ani. Ea a rămas gravidă în urma unei relaţii sexuale cu un tânăr şi a dorit să păstreze copilul. 

Majoritatea adolescentelor care au născut sunt ajutate de familie să îşi crească pruncii, după cum susţine medicul Gina Puflea.

“Sunt ajutate de familii şi chiar dacă nu au posibilitatea de a păstra copilul ele sunt consiliate de sociologii de la noi din spital apoi dosarele sunt acceptate de Direcţia pentru Protecţia Copilului şi sunt asimilate într-un centru de plasament unde până la un an de zile li se asigură casă, masă", a menţionat medicul Gina Puflea. 

Aceasta a precizat că numărul minorelor care devin mame se păstrează constant de la un an la altul. Majoritatea minorelor care rămân gravide sunt din mediul rural sau provin din familii dezorganizate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
5

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
337

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
369

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...