(A) COMUNICAT DE PRESĂ - Asociația Grupul pentru Dezvoltare Locală G.A.L. Codrii Herței

(A) COMUNICAT DE PRESĂ - Asociația Grupul pentru Dezvoltare Locală G.A.L. Codrii Herței


 

În efortul nostru constant de a promova o dezvoltare locală sustenabilă și coerentă, Asociația Grupul pentru Dezvoltare Locală G.A.L. Codrii Herței, anunță finalizarea activităților din cadrul grupurilor de lucru dedicate analizei și definirii priorităților de dezvoltare în fiecare zonă de interes local.

Aceste grupuri de lucru au reprezentat pilonii de bază în definirea oportunităților și intervențiilor specifice fiecărei comunități, ținând cont de contextul apartenenței la Uniunea Europeană. Grupurile de lucru s-au desfășurat în două direcții esențiale:

Primul grup, axat pe "Analiza Teritoriului," s-a concentrat pe realizarea unei analize, inclusiv analiza diagnostic, SWOT, precum și identificarea obiectivelor, priorităților și intervențiilor pentru dezvoltarea locală. Al doilea grup, "Crearea Parteneriat și Funcționare GAL," a abordat aspecte legate de formarea și funcționarea GAL, mecanismele de implementare și facilitarea cooperării între diferite părți interesate.
La cele 2 grupuri de lucru au participat reprezentanți ai administrației publice locale, școlilor, societății civile, mediului de afaceri și alți actori cheie, asigurând astfel o varietate de perspective și expertize.

Valorificând experiența acumulată în cadrul acestui proces de animare, GAL Codrii Herței invită toți cei interesați să participe la viitoarele etape ale implementării SDL, precum și la evenimentele ce vor avea loc în localitățile componente ale GAL Codrii Herței. Detalii pot fi găsite pe www.codriihertei.ro.

Proiectul "Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală GAL Codrii Herței" este finanțat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și face parte din Măsura 19 - Dezvoltare locală LEADER, finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, Submăsura 19.1 - Sprijin pregătitor. Valoarea totală a proiectului este de 30.000,00 euro (148.485,00 lei).

Pentru mai multe informații și pentru a participa la această inițiativă, vă rugăm să ne contactați.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
144

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
522

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
213

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...