Autoritățile din Botoșani „au bifat” și în acest an Ziua Revoluției Române (foto, video)

Acest moment simbolic pentru istoria României este marcat de ani buni și la Botoșani.

Autoritățile din Botoșani „au bifat” și în acest an Ziua Revoluției Române (foto, video)

Revoluția Română de la 1989 a fost marcată vineri dimineață și în municipiul Botoșani. Au fost celebrați prin acest eveniment 34 de ani de la victoria Revoluției și dobândirea libertății.

Acest moment simbolic pentru istoria română a fost marcat la Monumentul Eroilor Revoluției din 1989 din curtea Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Botoșani. Înainte de asta, oficialitățile botoșănene s-au adunat la placheta comemorativă de pe esplanada Palatului Administrativ.

Desfășurarea evenimentului din curtea lăcașului de cult a început cu stângul. O bună parte dintre invitați erau deja în curte, însă au fost lăsați să aștepte minute în șir în așteptarea primarului Cosmin Andrei, însoțit de comandantul garnizoanei.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului României și a urmat oficierea serviciului religios de către preotul militar Teodor Cenușă, preotul Grigore Diaconu și părintele Cristian Buhaciuc.

Reprezentantul „Asociaţiei 22-25 decembrie 1989” a transmis un mesaj cu această ocazie.

34 de ani. Iernile și verile brazdelor noastre, care, iată, așa cum m-am temut chiar din acele zile, vor duce în cele din urmă la nostalgie după ticăloșiile și regimul mizerabil pe care atunci toți l-am simțit. Resorturile nostalgiilor, cei mai mulți dintre noi le știm pentru că este tendința naturală a psihicului uman de a se apăra de tot ce este negativ, pentru că altfel am sta permanent cu el pregătit și am înnebuni. Mai există eterna tradiție a „înainte era mai bine”, eram cu toții mai tineri. Singura modalitate a unora de a-și exprima nemulțumirea este de a pune în balanță situația de acum cu ce a fost. Și, într-adevăr sunt o serie de aspecte negative care ne marchează pe toți, însă de aici până la a determina ca aproape 50% din populația acestei țări să spună că era mai bine atunci... din păcate, nu a fost cu neputință ca după 1989 să ne trezim cu o situație oarecum similară (...) Crăciun fericit!”, a declarat Tudor Maxim, reprezentantul Asociației Revoluționarilor „22-25 decembrie 1989”.

Manifestările dedicate Revoluției Române se desfășoară la Botoșani de ani de zile după același program, cinstirea eroilor căzuți în 1989 devenind mai mult o convenție a administrațiilor locale și județene.

Revoluția Română din 1989 a constat într-o serie de proteste, lupte de stradă și demonstrații desfășurate în România, între 16 și 25 decembrie 1989. Acestea au dus la căderea regimului comunist și a dictatorului Nicolae Ceaușescu.




















 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Social democrații din Botoșani au dat startul campaniei electorale! (foto, video)

astăzi, 15:25
334

La ora 14:00, membrii PSD – Filiala Botoșani s-au adunat în fața sediului partidului din Botoșani, după care s-au îndreptat spre panourile unde au lipit afișe.Au participat ...

A început Târgul Meșterilor Populari în prezența a zeci de botoșăneni curioși! (galerie foto, video)

astăzi, 14:00
326

Zeci de botoșăneni au participat, vineri la amiază, la deschiderea Târgului Meșterilor Populari, aflat deja la a XVII-a ediție.Vremea a fost de partea organizatorilor, dar și de partea...

Mii de oameni au venit la Cornișa să petreacă alături de artiștii lor preferați de Zilele municipiului Botoșani! (galerie foto)

Joi, 9 Mai 2024
2320

Au început Zilele municipiului Botoșani la Cornișa AquaPark&Sports. Evenimentul a debutat joi, 9 mai, și ține până duminică seară.Sute de oameni au venit să se relaxeze &ic...