4 plante de primavara pe care nu trebuie sa le ignori!

4 plante de primavara pe care nu trebuie sa le ignori!
Odata cu venirea primaverii, rasar in gradinile de legume sau in paduri cateva plante care fortifica organismul. Urzicile, stevia, leurda, untisorul si, pe masura ce primavara isi intra in drepturi, salata verde, ceapa verde si spanacul, sunt ideale pentru a imbogati dieta alimentara.

Iata cateva dintre proprietatile acestor plante:

Urzicile sunt bogate in vitamine (A, B2, C, K), acid folic, calciu, magneziu, mangan, fier, sodiu si potasiu si au proprietati depurative, diuretice, antiinflamatorii, remineralizante si tonifiante. Ele pot fi folosite atat sub forma de infuzii cat si gatite.

Untisorul contine betacaroten, vitamina C, acid folic, vitamina E si calciu si se poate folosi in salate. Frunzele lui au un gust asemanator salatei verzi, au proprietatea de a imbunatati circulatia sangvina, un continut ridicat de potasiu si fibre alimentare si ajuta la reducerea colesterolului din sange.

Leurda, denumita in mod traditional si usturoi salbatic datorita aromei asemanatoare, este o planta care creste in multe dintre padurile din tara noastra si poate fi folosita in stare cruda in salate si mancaruri diverse.

Planta nu este indicata femeilor care alapteaza intrucat ar putea modifica calitatea laptelui si poate provoca colici sugarilor.

Stevia contine vitaminele A si C, fosfor, zinc, potasiu, calciu, magneziu, dar si fibre si carbohidrati, insa cel mai important este continutul in substante dulci care nu sunt metabolizate si absorbite de organism. Ea are proprietatea de a regla glicemia, ceea ce o face o planta benefica mai ales diabeticilor.

 

sanatate.bzi.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
13

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
22

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
61

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...