4 octombrie pe Știri Botoșani. Revoltă la Vorona, proces cu ușile închise la Tribunal, o botoșăneancă impresionează la Vocea României!

Profesorul Adrian Panaete și „Micul Dexter” au fost numiți Cetățeni de Onoare ai municipiului Botoșani, medici de negăsit la Mavromati, bolnavi nevoiți să străbată zeci de kilometri.

4 octombrie 2008

Voronenii au blocat trecerea masinilor de mare tonaj

Voronenii au iesit astazi in strada, dupa cum au promis! Locuitorii Voronei au blocat trecerea masinilor de trafic greu, scandand in acelasi timp impotriva oficialitatilor.


La fata locului a ajuns si Liviu Contac, care insa a fost aspru criticat de protestatari. Contac este insotit de Costica Macaleti. La Vorona urmeaza sa soseasca in urmatoarele minute si reprezentantii Consiliului Judetean. Voronenii sunt nemultumiti ca, din cauza balastierelor si a masinilor de mare tonaj, drumul a fost stricat, fara ca autoritatile sa intervina in remedierea situatiilor. Pentru ca nu s-au luat masuri, ei au anuntat pentru astazi masuri extreme, precizand ca vor face un lant uman cu trupurile lor pentru a opri masinile.

4 octombrie 2009

RADU CIOBANASU: Cu dragoste, Teatrului din Botosani...

Sunt un botosanean care a plecat de acasa ca sa cucereasca lumea! Ma intorc la Botosani din ce in ce mai rar, dar cu multa bucurie. Ultima data cand am revenit aici, minivacanta in orasul copilariei mele, s-a suprapus fericit cu Zilele Teatrului "Mihai Eminescu". Am profitat din plin de aceste "Zile...". Cu emotia regasirii unui loc iubit, am intrat in foaierul teatrului copilariei si adolescentei mele, locul unde am inceput sa visez sau sa cochetez cu ideea de a fi actor: Teatrul "Mihai Eminescu" din Botosani, aflat la ceas festiv. Spectacolul prin care s-a produs reintalnirea mea cu teatrul botosanean este "Moartea lui Gonzago", de la Teatrul National "Vasile Alecsandri" din Iasi, in regia lui Andro Enukidze. Moartea lui Gonzago e povestea actorilor de care Hamlet se foloseste pentru a demasca crima unchiului sau Claudius..., un exercitiu de admiratie pentru actor si teatru, si, in acelasi timp, pentru autorul lui Hamlet. Asa il percep eu. Ion Sapdaru da aici un recital actoricesc in rolul lui Charles-actor si director de teatru. Am vazut in jocul lui umor copios, emotie, constiinta a ceea ce inseamna sa fii actor, dragoste imensa pentru arta actorului, voluptatea de a spune si juca un text bun. Dar nu e singurul care face un personaj... Emil Coseriu este un Polonius intrigant si veros, unul dintre cei mai buni vazuti de mine, pe acelasi loc (in inima mea) cu Anton Tauf de la Cluj, in Hamletul lui Vlad Mugur. Insa merita felicitarile cele mai sincere toata distributia. Chiar daca la final, in culise, cand l-am intalnit pe Ion Sapdaru, am simtit din tot sufletul sa-l felicit in special pe domnia sa, sa-i iau mana si sa imi ating fruntea. Am facut-o! Firea mea distrata mi-a jucat iar o festa si am ratat un spectacol pe care imi propusesem demult sa-l vad si in varianta de la Botosani: "Fluturii sunt liberi" - in regia lui Vlad Cepoi. Nu am consultat programul teatrului, am mizat pa faptul ca spectacolul se va juca sigur la ora 19:00, ora obisnuita la care incep spectacolele. Reprezentatia avusese loc la orele 17:00 (!). Data viitoare!... Mai mult…

4 octombrie 2011

La primul termen de judecata, Liliana Teodoriu a cerut proces cu usile inchise!

Astazi a avut loc la Tribunalul Botosani primul termen al procesului in care medicul Liliana Teodoriu, de la Cabinetul de expertiza medicala de la Casa de Pensii, este acuzata pentru luare de mita in forma continuata. Medicul Liliana Teodoriu si-a mai angajat un avocat din Bacau, care a cerut o amanare pentru a avea timp sa studiezele toate documentele, fiind stabilit un nou termen pentru data de 1 noiembrie. Astazi avocatii medicului au pus in discutie legalitatea si temeinicia arestarii preventive, si de asemenea Liliana Teodoriu a cerut ca procesul sa nu fie public. Urmeaza ca instanta sa se pronunte cu privire la cererile facute de inculpata.


Liliana Teodoriu a fost trimisa in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tirbunalul Botosani pe data de 24 septembrie, sub acuzatia de coruptie in aproape 50 de cazuri. De asemenea, oamenii legii continua cercetarea fata de Liliana Teodoriu si celelalte persoane implicate, pentru savarsirea a peste 100 de alte cazuri de infractiuni de coruptie.

4 octombrie 2012

Primaria Botosani are manager public!

"Ma bucur ca a acceptat sa vina prin transfer, din cadrul Ministerului Transporturilor", spune Portariuc

Incepand de saptamana aceasta, echipa de la Primaria Botosani s-a marit, municipiul avand un manager public. Cristian Tebecailo este botosanean, insa pana acum a lucrat la Ministerul Transporturilor,  fiind absolvent al Universitatii "Al. I Cuza" din Iasi, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, studiind si in Olanda, unde a obtinut o bursa. "Domnul Tebecailo este unul din profesionistii in administratie publica, ma bucur ca a acceptat sa vina prin transfer din cadrul Ministerului Transporturilor la Botosani. El a venit in urma cu aproximativ doua luni si a depus un CV la Primarie, eu am fost informat ca este o persoana cu competente deosebite. A lucrat la Comisia Europeana, a lucrat la cabinetul domnului Dacian Ciolos si cred ca are competenta si experienta necesara sa implementeze programe de reforma a administratiei publice. Asta e menirea in principal al unui manager public", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

4 octombrie 2013

Florin Țurcanu: "Vreau într-un an de zile să vorbesc şi în engleză, să vedeţi că Ţurcanu poate"

Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, și-a propus ca într-un an de zile să învețe și limba engleză. Șeful CJ recunoaște că la început a avut probleme și cu limba română, dar spune că în timp, citind, a progresat. “Dacă tot aţi observat sunt un elev silitor şi mi-am învăţat lecţiile de ani de zile, de când am intrat în politică vreau să mai merg şi în afară să fiu corect cu voi (nr. ziariştii) şi să vorbim în engleză, nu numai în română. La început poate nu puteam nici bine să vorbesc româneşte, dar am învăţat împreună cu voi. Recunosc lucrurile acestea. De mic am fost pus la treabă, nu am stat să citesc zece cărţi pe săptămână cum au citit alţii care au avut posibilitate. Eu nu. M-a pus tata la oi, la vaci, că asta era viaţa. Dar citesc acum. Fac recuperare. Vreau într-un an de zile să vorbesc şi în engleză, să vedeţi că Ţurcanu poate", a spus președintele Consiliului Județean.

4 octombrie 2014

O dorohoianca a declansat o reactie in lant la "Vocea Romaniei: "Ai o voce senzationala"

Dorohoianca Alina Dogaru a impresionat juriul de la "Vocea Romaniei", reusind sa intoarca toate cele patru scaune. Aceasta a interpretat piesa "Not That Kind" si i-a lasat masca pe juratii de la show-ul difuzat de Pro Tv. "Esti foarte sigura pe tine, stii ce faci si ai o voce senzationala. Felicitari! Te vreau in echipa mea ", a spus Loredana. "Alina, ai niste plamani senzationali. Nu stiu de unde scoti notele astea. Sunt foarte surprins si mi-ar face o deosebita placere sa fii in echipa mea", a spus Smiley. "Sunteti asa de faini si m-ati zapacit de cap. Nu stiu ce sa fac", a fost reactia Alinei, inaintea de alege. Extrem de impresionat de vocea moldovencei, Tudor Chirilă i-a spus "Cred că poți face poezie cu vocea ta".

Intr-un final aceasta a ales sa faca parte din echipe lui Marius Moga.

4 octombrie 2015

VALI RĂCILĂ: "Educaţia trebuie să îşi atingă scopul, altfel dispărem"

Câteva minute până la începerea concertului. Stă la o masă, înconjurat de prieteni. Ascultă mai degrabă decât povesteşte. Dincolo de cuvinte, de amintiri, de popasul în fiecare privire care îl caută, Vali Răcilă îşi stăpâneşte bucuriile cu acel fel de a fi al omului simplu. Iar omul simplu, spunea Blaga, se recunoaşte "din aceea că se miră de toate". Oameni de teatru, profesori, bătrâni veniţi să asculte "muzica noastră, de demult", adolescenţi şi părinţi tineri, cu pruncii agăţaţi de urme. Vali Răcilă a venit la Botoşani pentru a susţine un concert dedicat Zilei Educaţiei. Un cadou primit cu aplauze, cu nostalgie, cu bucurie de mulţi dintre dascălii care s-au aflat, duminică după-amiaza, la etajul patru al Uvertura Mall.

Artistul Vali Răcilă este, şi puţină lume ştie asta, psiholog. Dintre cei dedicaţi profesiei nu prin teoretizarea şi predarea după rigori şi norme, ci prin apropierea de oameni, prin felul în care mai întâi scotoceşte, pentru ca apoi să înţeleagă. În 1976 a absolvit, la Iaşi, Psiho-Sociologie, an în care a şi intrat în învăţământul public. Primul post a fost la Dorohoi, la şcoala specială. Era profesor, pentru că sistemul de atunci nu prevedea posturi de psiholog. Timp de trei ani a cunoscut lumea de dincolo de privire a copiilor cu nevoi speciale. Mai mult…

4 octombrie 2016

Scandalul politic privind concursul pentru directorii de școli continuă!

O nouă încercare de revocare a Hotărârii de Consiliu Local, prin care social-democrații și-au impus oamenii în comisiile de concurs pentru conducerile unităților de învățământ, un nou eșec! Consilierii locali ai PSD nu s-au prezentat marți la cea de-a doua ședință de îndată convocată de la începutul săptămânii, care avea pe ordinea de zi două proiecte, privind revocarea Hotărârii de Consiliu Local din data de 29 septembrie, privind desemnarea reprezentanților Consiliului Local în comisiile de concurs, precum și un alt proiect, privind desemnarea unui singur reprezentant al Consiliului Local, nu doi, cum au votat cei de la PSD. Liberalii au reiterat acuzațiile și au spus că cei de la PSD, dirijați de inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, blochează concursul.

4 octombrie 2018

O botoșăneancă, finalistă în competiția Fotograful Anului în România 2018!

În cadrul Fotograful Anului în România are loc competiția FAR2018, un eveniment găzduit de Qreator by IQOS.  După mai multe zile în care membrii juriului au validat și votat fotografiile înscrise, a fost făcută publică lista finaliștilor. Printre finaliști, la categoria PORTRET, se află și Cristina Venedict, din Botoșani. "Dintre peste 5.000 de imagini care s-au înscris în cadrul ediției de anul acesta a concursului s-au ales 120 de imagini finaliste, câte 10 imagini pentru fiecare secțiune din concurs", transmit organizatorii. Cele 120 de fotografii finaliste vor face obiectul unei expoziții ce va fi vernisată pe data de 13 octombrie la H III, eveniment ce face parte din calendarul Bucharest Photofest.

4 octombrie 2019

Profesorul Adrian Panaete și „Micul Dexter” au fost numiți Cetățeni de Onoare ai municipiului Botoșani

Profesorul din Botoșani care coordoneză loturile naționale în cadrul olimpiadelor internaționale de informatică de doi ani, după alți cinci în care a coordonat lotul de seniori, și elevul cunoscut ca „micul Dexter” al Botoșaniului au fost numiți, vineri, cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani. Adrian Panaete și Tudor Cardaș, ambii de la Colegiul Național „A. T. Laurian”, au primit cu emoție distincțiile și aplauzele celor prezenți la ceremoialul de învestire.


Anul acesta, Adrian Panaete a fost coordonatorul lotului României la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale desfăşurată la Bratislava- Slovacia, de unde elevii participanți s-au întors cu o medalie de aur şi două medalii de argint. De cealaltă parte, elevul pregătit de către profesoara Liliana Tomiță, din „Laurian”, Tudor Cardaș, a câștigat bronzul la Olimpiada Internațională de Matematică. După Ștefan Bălăucă, de la Colegiul „Eminescu”, Cardaș ar urma să fie cel de al doilea elev căruia i se acordă acest statut.

4 octombrie 2021

Destinul unei familii din județul Botoșani, schimbat în bine de un salvator aflat la sute de kilometri: „Niciun copil nu merită să sufere din cauza lipsurilor”

La doar 32 de ani, Daniela Nucu este botoșăneanca stabilită în comuna Durnești pentru care fiecare secundă de viață, trăită alături fiul și de soțul ei, reprezintă un miracol. Un miracol pe care îl primește cu zâmbetul pe buze în fiecare zi. În ultimii ani, tânăra mama a trecut prin numeroase încercări dar de fiecare dată femeia le-a făcut față cu zâmbetul pe buze și cu încrederea că Dumnezeu îi va fi alături.


În urmă cu 11 ani, Daniela Nucu a fost diagnosticată în timpul sarcinii cu ciroză hepatică, iar boala s-a agravat la doi ani după ce a dat viață unicului său copil. Medicii ieșeni i-au spus că, pentru a supraviețui, are nevoie de transplant de ficat dar șansele de reușită sunt infime. Situația financiară precară dar și starea de sănătate care s-a agravat nu îi oferă prea multe șanse de vindecare. Mai mult…

4 octombrie 2022

Spitalul Judeţean „Mavromati”: Medici de negăsit, bolnavi nevoiți să străbată zeci de kilometri

La Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani sunt secţii unde nu există nici măcar un radiolog. Din cauza deficitului de personal Secţia externă de Pediatrie din Săveni are lacătul pe uşă încă din luna iulie. Unul dintre medici a ieşit la pensie, însă a decis să vină în continuare la spital pentru a le da o mână de ajutor colegilor. Ar mai fi nevoie de cel puţin 55 de medici. Cum cele mai multe secţii duc lipsă de personal, bolnavii sunt nevoiţi să parcurgă zeci de kilometri pentru a fi salvaţi. Probleme încep încă de la diagnostic. Şi aici se resimte lipsa specialiştilor.

4 octombrie 2023

Scapă de arest: Florin Țurcanu, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, va fi liber

Judecătorii au dispus, miercuri, liberarea condiţionată a lui Ţurcanu, la zece luni de la condamnarea sa. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Florin Ţurcanu, care în luna decembrie a anului trecut a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, va fi pus în libertate, în baza unei sentinţe definitive pronunţată miercuri de Tribunalul Botoşani. Punerea în libertate a fostului preşedinte CJ a fost decisă în luna iulie de Judecătoria Botoşani, însă procurorii au contestat măsura, dosarul ajungând astfel la Tribunalul Botoşani. Magistraţii instanţei superioare au respins contestaţia Parchetului, permiţând lui Ţurcanu să părăsească unitatea de detenţie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul te ajută cu bani dacă te muți pentru un nou loc de muncă. Suma ajunge la peste 15.000 lei!

astăzi, 14:38

Statul oferă un sprijin financiar considerabil celor care își schimbă domiciliul pentru un loc de muncă într-o altă localitate. Suma poate ajunge și până la 15.500 lei, î...

”Hoții de subiecte”: Actrița din Botoșani considerată revelația anului, în cel mai nou film pentru adolescenți! (Foto, Video)

astăzi, 13:30

Karina Jianu, Ștefan Iancu, Ana Toda, Dragoș Prundeanu și Alexia Galeș sunt protagoniștii celui mai nou film pentru adolescenți: ”Hoții de subiecte”. Personajele lor pun la cale, de...

Corneliu Prepeliță a aflat decizia magistraților suceveni cu privire la controlul judiciar!

astăzi, 13:15

Corneliu Prepeliță, vizat de un dosar al procurorilor DNA pentru săvârșirea infracțiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiției, a contestat decizia controlului judiciar. Inițial ...