Destinul unei familii din județul Botoșani, schimbat în bine de un salvator aflat la sute de kilometri: „Niciun copil nu merită să sufere din cauza lipsurilor”

Destinul unei familii din județul Botoșani, schimbat în bine de un salvator aflat la sute de kilometri: „Niciun copil nu merită să sufere din cauza lipsurilor”

La doar 32 de ani, Daniela Nucu este botoșăneanca stabilită în comuna Durnești pentru care fiecare secundă de viață, trăită alături fiul și de soțul ei, reprezintă un miracol. Un miracol pe care îl primește cu zâmbetul pe buze în fiecare zi.

În ultimii ani, tânăra mama a trecut prin numeroase încercări dar de fiecare dată femeia le-a făcut față cu zâmbetul pe buze și cu încrederea că Dumnezeu îi va fi alături.

O sarcină care a coincis cu un diagnostic crunt

În urmă cu 11 ani, Daniela Nucu a fost diagnosticată în timpul sarcinii cu ciroză hepatică, iar boala s-a agravat la doi ani după ce a dat viață unicului său copil. Medicii ieșeni i-au spus că, pentru a supraviețui, are nevoie de transplant de ficat dar șansele de reușită sunt infime. Situația financiară precară dar și starea de sănătate care s-a agravat nu îi oferă prea multe șanse de vindecare.

Copilărie sub semnul handicapului

Destinul Danielei a fost nemilos încă de la naștere, iar cea care ar fi trebuit să-i fie mamă a încercat să piardă sarcina prin diferite mijloace. Acest fapt a provocat copilului un handicap pe viață. Ea s-a născut cu displazie de șold, o boală care i-a afectat mobilitatea întreaga viață. Nu după mult timp, la 6 ani, Daniela a fost abandonată la orfelinat alături de ceilalți trei frați, iar de atunci necazurile femeii par să nu se mai oprească.

Când binele se face în liniște

De cazul Danielei a aflat Ioan Ciobanu, un botoșănean stabilit de ani de zile în București. Impresionat de povestea acestei familii, omul cu suflet de aur, susținut și de prieteni, s-a hotărât să renoveze locuința femeii. Familia trăia în condiții inumane, iar cele mai elementare lucruri lipseau cu desăvârșire. În doar șase săptămâni, echipa de muncitori coordonată și finanțată de Ioan Ciobanu a reușit să înfăptuiască minuni, iar familia se poate bucura acum de condiții decente de trai.

Valentin, copilul Danielei, are acum de o cameră îngrijită fără a mai simți sub tălpi răceala lutului, iar televizorul la care doar visa a devenit realitate. Întreg mobilierul a fost înlocuit, casa a fost tencuită și izolată iar acoperișul înlocuit.

Ziua pe care credea că nu o va mai prinde niciodată

După șase săptămâni de efort considerabil, echipa de muncitori a finalizat lucrările, iar sâmbătă a avut loc sfințirea noii locuințe. Cu lacrimi în ochi, Daniela reușea cu greu să zâmbească. Nu credea că această zi va mai veni vreodată. Nu își dorește acum decât să-i Dumnezeu sănătate și să scape de această durere pentru a trăi lângă copilul ei.

La slujba de sfințire au participat numeroși localnici impresionați de situația familiei. Fiecare a ajutat după puteri încercând, să ușureze pe cât posibil, suferința femeii.

„Dumnezeu a vrut ca ajutorul să vină de la București”

Slujba de sfințire a casei s-a desfășurat în lipsa celui căruia i se datorează minunea. Cu toate acestea, distanța nu a stat în calea empatiei și a gândurilor bune. Ioan Ciobanu și-a așezat pe hârtie gândurile, mesaj primit cu lacrimi în ochi de beneficiarii noii locuințe.

„Dumnezeu a vrut ca ajutorul să vină de la București. Putea să vină din Botoșani sau din satul în care trăiesc și unde sunt cunoscuți de toată comunitatea. Am știut că se poate.

Într-o clipă, eu și prietenii mei, oameni cu suflet foarte mare, am pus la cale refacerea acestei case , astfel încât familia care locuiește în ea să aibă condiții decente de trai.

Poate vă întrebați de ce ajutăm niște oameni pe care nu îi cunoaștem? Pentru că asta facem noi de zeci de ani cu oamenii nevoiași, copii sau bătrâni, în egală măsură.

Pentru că știm ce înseamnă să nu ai!

Pentru că niciun copil nu merită să sufere din cauza lipsurilor…

Pentru că nu putem fi indiferenți când o mama grav bolnavă nu are cu ce să își cumpere medicamete , să își hrănească puiul, să îi pună capul pe o pernă moale și curate.

Așa ne vrea Dumnezeu, buni și făcători de bine”, este o parte din mesajul transmis de Ioan Ciobanu și prietenii de la București.

Persoanele care doresc să spriine financiar această familie, pot dona în contul bancar deschis la CEC Bank, pe numele Danielei Nucu:

IBAN: RO92 CECE C001 9463 4000 4411





















 

 

 

 

Spune-ne opinia ta